Κορωνοϊός: Ακυρώθηκε η μεγαλύτερη έκθεση Τουρισμού στον κόσμο - Πλήγμα για την Κρήτη

Κρήτη
Κορωνοϊός: Ακυρώθηκε η μεγαλύτερη έκθεση Τουρισμού στον κόσμο - Πλήγμα για την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ITB Berlin: Ακυρώνεται για πρώτη φορά μετά από 56 χρόνια

Με ανακοίνωσή της η διοργανώτρια εταιρία Messe Berlin, ανακοίνωσε την ακύρωση της ITB Berlin, της μεγαλύτερης έκθεσης Τουρισμού στον κόσμο, κατόπιν απόφασης του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Οικονομικών,

Η παραπάνω απόφαση αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για την Περιφέρεια Κρήτης, αφού το κρητικό τουριστικό προϊόν φαίνεται να... χάνει την μεγάλη ευκαιρία να «ανοιχτεί» ακόμα περισσότερο στην γερμανική αγορά.

Σύμφωνα με το money - tourism, η ανακοίνωση που εστάλη στα ΜΜΕ αναφέρει: «Λόγω της αυξανόμενης εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού COVID-19, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών, αποφάσισαν να ακυρώσουν την ITB Berlin.η  αρμόδια υγειονομική αρχή του Charlottenburg-Wilmersdorf του Βερολίνου, αύξησε τις απαιτήσεις για την πραγματοποίηση της έκθεσης σήμερα νωρίς το απόγευμα».

Ο κ. Christian Göke, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Berlin GmbH, δήλωσε:

«"Με περισσότερους από 10.000 εκθέτες από 180 χώρες, η ITB Berlin έχει εξαιρετική σημασία για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία και αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων  πολύ σοβαρά, συνεπώς η ακύρωση της ITB Βερολίνου 2020, έχει πλέον καταστεί αναγκαία».

Μέσω twitter, ο κ.Göke, ανέφερε ότι με "βαριά καρδιά" ελήφθη η απόφαση για την ακύρωση, λαμβάνοντας πολύ σοβαρά την ευθύνη της ΙΤΒ για την ασφάλεια και την υγεία των επισκεπτών, των εκθετών και των εργαζομένων. Ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Messe Berlin Wolf-Dieter Wolf εξηγεί: "Στην 54ετή ιστορία τους, η ITB Berlin και η Messe Berlin δεν έχουν ξαναζήσει μια παρόμοια κατάσταση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκθέτες και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο που έχουν υποστήριξε την ITB Berlin τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες και προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας εμπιστοσύνης με τους εταίρους μας στην αγορά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News