Καθέρης ΑΒΕΕ: Στόχος η ευαισθητοποίηση των νέων για την ανακύκλωση

Κρήτη
Καθέρης ΑΒΕΕ: Στόχος η ευαισθητοποίηση των νέων για την ανακύκλωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι σήμερα έχουν ανακυκλωθεί 700.000 τόνοι σίδηρου, 16.000 τόνοι χαλκού, 20.000 τόνοι αλουμινίου και 26.000 αυτοκίνητα από την εταιρεία

Το πρόβλημα στην πόλη μας και στην συνέχεια στο νησί μας είναι μεγάλο. Έχει φτάσει η στιγμή που η ανακύκλωση έχει ξεκινήσει να γίνεται τρόπος ζωής και στην χώρα μας. Σίγουρα έχουμε μεγάλο δρόμο γιατί δεν ξέρουμε τον κατάλληλο τρόπο ακόμα, όμως σιγά σιγά με την ενημέρωση και την κατανόηση του φαινομένου τα πράγματα μέρα με την μέρα θα βελτιώνονται και θα φτάσουμε στον επιθυμητό στόχο ο οποίος είναι ένα καλύτερο περιβάλλον για τους εαυτούς μας αλλά και τα παιδιά μας.

Υπάρχει η κρητική εταιρεία Καθέρης ΑΒΕΕ η οποία καθημερινά καταφέρνει να ανακυκλώνει τόνους υλικών από όλη την Κρήτη και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η λειτουργεία της φέτος κλείνει τα 40 χρόνια και είναι στο πλευρό των πολιτών αλλά και των δήμων καθημερινά ώστε στο τέλος της μέρας να έχει συμβάλλει και εκείνη σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Μέχρι σήμερα έχουν ανακυκλωθεί 700.000 τόνοι σίδηρου, 16.000 τόνοι χαλκού, 20.000 τόνοι αλουμινίου και 26.000 αυτοκίνητα. Είναι μια αξιοσημείωτη προσπάθεια που γίνεται καθημερινά από 52 εργαζόμενους και η εταιρεία νιώθει περήφανη για τον αγώνα αυτό!

Σκοπός της Καθέρης ΑΒΕΕ είναι να μυήσει το κοινό στη νοοτροπία της ανακύκλωσης, να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες μας και να κάνει την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος τρόπο ζωής. Το μεγάλο της στοίχημα είναι να ανακυκλώνει συνεχώς όσο το δυνατόν περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά γίνεται.

Στόχος της εταιρείας είναι να ευαισθητοποιηθούν οι νεότερες ηλικίες και για αυτό μέσω των σχολείων η προσπάθεια της είναι συνεχής και αδιάκοπη.

Με τη χρήσιμη υποστήριξη των προμηθευτών και των πελατών, που ολοένα αυξάνονται και ευαισθητοποιούνται, δεσμεύεται να ανακυκλώνει περισσότερους τόνους σιδήρων και μετάλλων.

Τα καταστήματα που μπορεί κάποιος να ανακυκλώσει τα υλικά του είναι στο Ηράκλειο στην Φοινικιά , στην Βιομηχανική περιοχή καθώς και στο Ρέθυμνο στην περιοχή Λατζιμάς.

Ποια όμως είναι αυτά τα υλικά που μπορεί η εταιρεία να ανακυκλώσει;;; Συνεχώς αυξάνονται τα υλικά που μπορεί να επεξεργαστεί.

Η εταιρεία εξυπηρετεί πελάτες λιανικής καθώς και επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και υπηρεσίες και διαθέτει κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό καθώς επίσης και εξειδικευμένα μηχανήματα ώστε να φέρουν εις πέρας οποιοδήποτε έργο τους ζητηθεί.

Βρείτε εδώ όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με την εταιρεία Καθέρης ΑΒΕΕ

Ένα σύντομο βίντεο με την εργασία της εταιρείας:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News