Κορωνοϊος: Ακόμη και... μάσκες που έχουν τεχνίτες αγοράζουν οι πολίτες

Κρήτη
Κορωνοϊος: Ακόμη και... μάσκες που έχουν τεχνίτες αγοράζουν οι πολίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε για δείγμα… οι χειρουργικές

Την ώρα που δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα χειρουργικές μάσκες σε φαρμακεία του νησιού μας, με τους ειδικούς να συνιστούν ψυχραιμία, πολίτες, γιατροί, φαρμακοποιοί, εκπαιδευτικοί και όχι μόνο απευθύνονται ακόμη και σε καταστήματα που πωλούν χρώματα, σιδηρικά και οικοδομικά είδη, για την προμήθεια ενισχυμένων μασκών που χρησιμοποιούν τεχνίτες για εξειδικευμένες εργασίες. Και όμως, οι επίμαχες μάσκες κάνουν “φτερά” κατά χιλιάδες τις τελευταίες μέρες λόγω κορωνοϊού.

Ακούγεται απίστευτο, όμως αυτό αποτελεί πραγματικότητα τις τελευταίες μέρες σε καταστήματα του Ηρακλείου, με τους ιδιοκτήτες να μην πιστεύουν στα μάτια τους, καθώς οι πωλήσεις στις μάσκες έχουν πάρει... φωτιά λόγω κορωνοϊού!

Το γεγονός επιβεβαιώνει στην “ΚΡΗΤΗ TV” και την εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Πέτρος Λενακάκης.

«Υπάρχει... πανικός. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα πουλούσαμε εκατοντάδες μάσκες λόγω κορωνοϊού. Διαθέτουμε πάρα πολλές, πάνω από 2.000 μάσκες. Μόνο χθες πουλήσαμε 200 μάσκες. Οι τιμές ξεκινούν από 0,30 λεπτά και αγγίζουν τα 3 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι αγοράζουν από μία μάσκα μέχρι 150 μάσκες, με τους περισσότερους, ωστόσο, να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες, ακόμη και κούτες, όπως συμβαίνει από αρκετούς φαρμακοποιούς. Πριν λίγες μέρες αγόρασαν μάσκες μαθητές Λυκείου, για τις ανάγκες πολυήμερης εκδρομής στο εξωτερικό. Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει τόσο από γιατρούς όσο και από πολίτες που επιθυμούν να αγοράσουν μάσκες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ταξίδι στη Νότια Ιταλία και σε άλλους προορισμούς», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λενακάκης.

Πρόκειται μάλιστα για μάσκες που χρησιμοποιούν μαρμαράδες, μπογιατζήδες, οικοδόμοι, λουστραδόροι, ξυλουργοί και όχι μόνο, σε μια προσπάθεια να προστατευτούν από τη σκόνη, τα επικίνδυνα υλικά και την εισπνοή καρκινογόνων ουσιών, όπως μας περιέγραψε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου κ. Γιάννης Γωνιανάκης, ο οποίος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την όλη κατάσταση που επικρατεί, τονίζοντας την ανάγκη ενημέρωσης του κόσμου αλλά και των εργαζομένων.

«Οι επίμαχες μάσκες χρησιμοποιούνται από πολλούς κλάδους για την ασφάλεια των εργαζομένων. Αυτή τη χρονική περίοδο πραγματοποιούνται ανακαινίσεις σε αρκετά ξενοδοχεία του νησιού μας. Στην περίπτωση που εξαντληθούν οι μάσκες, πιθανόν να τεθούν ζητήματα ασφάλειας στους χώρους εργασίας», πρόσθεσε.

Αυτές πλέον οι μάσκες γίνονται... ανάρπαστες λόγω κορωνοϊού, καθώς, όπως είναι ήδη γνωστό, οι χειρουργικές μάσκες έχουν εξαντληθεί εδώ και αρκετές μέρες και στα φαρμακεία του Ηρακλείου.

Πέρα από το στοκ ενισχυμένων μασκών, αρκετά καταστήματα προμηθεύτηκαν, πριν λίγες μέρες, επιπλέον μάσκες λόγω κορωνοϊού, με συνέπεια να έχουν εξαντληθεί ακόμη και τα αποθέματα που είχαν στη διάθεσή τους προμηθευτές στη χώρα μας.

Και ενώ οι μάσκες ενεργού άνθρακα αγγίζουν τα 2,50 ευρώ, υπάρχουν πληροφορίες ότι επικρατούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, καθώς οι επίμαχες μάσκες πωλούνται μέχρι και 10 ευρώ!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News