default-image

Καταγγελία: Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε διανομέας – Η μαρτυρία του

Κρήτη
Καταγγελία: Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε διανομέας – Η μαρτυρία του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βαγγέλης είναι αποφασισμένος να κινηθεί πλέον νομικά έχοντας στο πλευρό του και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Από την μία στιγμή στην άλλη, δέχτηκε βάναυση επίθεση όπως καταγγέλλει,  ένας διανομέας των ΕΛΤΑ, στο Ηράκλειο ,από επιχειρηματία στον οποίο και πήγε να παραδώσει ένα φάκελο.

Το περιστατικό συνέβη προ ημερών και ο 40χρονος Βαγγέλης, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση των τραυμάτων του κυρίως στο δεξί του ώμο, περιέγραψε στο neakriti.gr, την σοβαρή περιπέτεια που έζησε.

Ο διανομέας πήγε την πρώτη φορά στην επιχείρηση αλλά επειδή έλειπε ο υπεύθυνος δεν παρέδωσε τον φάκελο και ενημέρωσε ότι θα επιστρέψει. Όταν επέτρεψε στην επιχείρηση ωστόσο επικράτησε ένταση.

Όπως ανέφερε:«Όλα συνέβησαν πριν λίγες μέρες. Αφού μπήκα στο κατάστημα για να παραδώσω τον φάκελο, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ήταν πολύ εριστικός απέναντι μου, άρχισε να με βρίζει, χωρίς λόγο και αιτία, κλείνοντας μου την πόρτα και μην αφήνοντας με να φύγω. Το κακό όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού ακόμη  και όταν κατάφερα να ανοίξω την πόρτα, μου επιτέθηκε και τότε και αφού με έριξε πάνω σε ένα φορτηγάκι τύπου κλούβα , άρχισε να με χτυπάει με μένος. Κάλεσα την αστυνομία και στο αστυνομικό μέγαρο όπου μετέβη στη συνέχεια, κατέθεσα μήνυση εναντίον του».

Ο Βαγγέλης που δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει ότι από την μια στιγμή στην άλλη, δέχτηκε επίθεση και μάλιστα, χωρίς να προκαλέσει, όπως ο ίδιος πάντα υποστηρίζει, στο νοσοκομείο όπου και πήγε αργότερα, πέραν των άλλων εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε,  του συνέστησαν ότι για την αποκατάσταση των τραυμάτων του θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε φυσικοθεραπείες.

«Έπεσα θύμα άγριου ξυλοδαρμού, πήγα στο Βενιζέλειο και μου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες ενώ με εξέτασε και ιατροδικαστής. Δεν προκάλεσα τον συγκεκριμένο άνθρωπο που ούτε καν ζήτησε συγγνώμη για αυτήν του την πράξη. Θα κινήσω όλες τις νόμιμες διαδικασίες ζητώντας δικαίωση για την αναίτια και απρόκλητη επίθεση που δέχτηκα».

Την ίδια ώρα στο πλευρό του διανομέα, τάσσεται και  η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, με τον Στέλιο Βοργιά, μιλώντας στο neakriti.gr, να χαρακτηρίζει απαράδεκτη και καταδικαστέα την ενέργεια αυτή.

«Είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα η συγκεκριμένη ενέργεια. Για μία ακόμη φορά, υπάρχει ξυλοδαρμός εργαζομένου , να σας υπενθυμίσω το πρόσφατο περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του διασώστη του ΕΚΑΒ. Το τελευταίο διάστημα τέτοιου είδους περιστατικά έχουν αυξηθεί και δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων που με πολύ χαμηλούς μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ, δέχονται αναίτιες και πολύ σοβαρές επιθέσεις, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την ίδια τους την ζωή».

Καταγγέλλει την επίθεση το Σωματείο

Σύμφωνα με ανακοίνωση: «Το σωματείο Επισιτισμού, Τουρισμού Νομού Ηρακλείου καταγγέλλει το περιστατικό ξυλοδαρμού συναδέλφου διανομέα που έγινε στην πόλη μας.

Δεν φτάνει η ανασφάλιστη εργασία , τα καθημερινά εργατικά  ατυχήματα και τα θανατηφόρα τροχαία το οποία συμβαίνουν στο χώρο,  αυτό τώρα  είμαστε μάρτυρες περιστατικών βίας στους συναδέλφους  διανομείς.Ο συνάδελφος χτυπήθηκε  κατά την παράδοση  προϊόντος από τον πελάτη και για την αντιμετώπιση τον χτυπημάτων του χρειάστηκε να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Έχει ακολουθηθεί όλη η νόμιμη διαδικασία από τον συνάδελφο, έχει υποβάλει μήνυση και συνοδεύεται από ιατροδικαστική έκθεση.Το σωματείο επισιτισμού είναι δίπλα στον συνάδελφο σε όλη την διαδικασία που θα ακολουθηθεί και όλα τα περιστατικά βίας θα μας βρουν απέναντι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News