Φοιτητής Πανεπιστημίου Κρήτης: «Δε με έλεγξε κανείς για κορωνοϊό στην επιστροφή μου από Ιταλία»

Κρήτη
Φοιτητής Πανεπιστημίου Κρήτης: «Δε με έλεγξε κανείς για κορωνοϊό στην επιστροφή μου από Ιταλία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απροετοίμαστη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την παγκόσμια επιδημία του κορωνοϊού

Απροετοίμαστη ήταν, όπως όλα δείχνουν, η Ελλάδα - τουλάχιστον μέχρι χτες, Τρίτη - αναφορικά με τον κορωνοϊό.

Ο 22χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου Κρήτης επισκέφτηκε την Ιταλία και συγκεκριμένα τη Σικελία το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Όπως αναφέρει ο ίδιος μιλώντας στο neakriti.gr, κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, το πρωί της Τρίτης, δεν του έγινε κανένας έλεγχος στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», την ώρα που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη γειτονική χώρα ξεπερνούσαν τα 200 και οι θάνατοι τους 6.

Ο μόνος έλεγχος για κορωνοϊό που πραγματοποιήθηκε στο νεαρό φοιτητή έγινε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Κατάνια. Όπως αναφέρει: «Με το που βγήκαμε από την πύλη του αεροδρομίου, όλοι οι επιβάτες της πτήσης από την Αθήνα υπεβλήθησαν σε θερμομέτρηση».

Ωστόσο, δε συνέβη το ίδιο και κατά την αναχώρησή του, αφού, τόσο ο ίδιος, όσο και οι επιβάτες της πτήσης από Κατάνια προς Ελλάδα, δεν υπεβλήθησαν σε κανέναν έλεγχο στο αεροδρόμιο της Ιταλικής πόλης.

Και ενώ ο ίδιος, αλλά και οι λοιποί επιβάτες, θεωρούσαν δεδομένο τον έλεγχο για κορωνοϊό, κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - το πρωί της Τρίτης - όπως καταγγέλλει ο ίδιος, δεν υπεβλήθησαν σε κανέναν έλεγχο!

«Όλοι οι επιβάτες περιμέναμε να γίνονται έλεγχοι στο αεροδρόμιο των Αθηνών, εφόσον, προερχόμασταν από πτήσεις εξωτερικού», τονίζει ο 22χρονος. Μάλιστα, όπως αναφέρει, εντύπωση του προκάλεσε το γεγονός ότι τηλεοπτικοί σταθμοί του εξωτερικού πραγματοποιούσαν ανταποκρίσεις από το αεροδρόμιο Αθηνών, με τα ελληνικά ΜΜΕ να είναι άφαντα.

Το παρών - δυστυχώς - δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, καθώς, όπως αναφέρει ο 22χρονος φοιτητής, γνωστή του η οποία είχε, επίσης, ταξιδέψει στην Ιταλία και έφτασε στην Αθήνα μέσω πτήσης από το αεροδρόμιο της Μπολόνια, δεν υπεβλήθη, ούτε κι εκείνη, σε έλεγχο για κορωνοϊό.

Πάντως, αναφορικά με το κλίμα που επικρατούσε στην Ιταλία, ο 22χρονος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «στη Σικελία όλοι ήταν ήρεμοι». «Στα καταστήματα υπήρχε κόσμος, ελάχιστοι κυκλοφορούσαν στους δρόμους με μάσκες… Δε φάνηκε να είχαν τρομοκρατηθεί», συμπληρώνει. Το μόνο που διαπίστωσε ο ίδιος ήταν οι συχνές ακυρώσεις πτήσεων για πόλεις όπως η Ρώμη και η Βενετία.

Όπως σχολιάζει, στην πτήση του από Κατάνια για Αθήνα, μάσκες φορούσαν μόνο, περίπου, 8 άτομα, εκ των οποίων όλοι Έλληνες και Κινέζοι.

Μάλιστα, ο ίδιος, σκοπεύει να απευθυνθεί σε γιατρό, προκειμένου να είναι σίγουρος πως δεν είναι φορέας του φονικού - αν μη τι άλλο - Covid 19.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, η χώρα μας - μέχρι και το πρωί της Τρίτης - δε φάνηκε έτοιμη να αντιμετωπίσει την παγκόσμια επιδημία του κορωνοϊού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News