Γ. Λεονταράκης: Η Περιφέρεια Κρήτης ηθικά οφείλει να στηρίξει τα νησιά στο Β. Αιγαίο

Κρήτη
Γ. Λεονταράκης: Η Περιφέρεια Κρήτης ηθικά οφείλει να στηρίξει τα νησιά στο Β. Αιγαίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόταση για ψήφισμα υιοθέτησης απόψεων των δημάρχων και της Περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου σχετικά με το Μεταναστευτικό κατέθεσε προς τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, και το Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Λεονταράκης.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι από τις ανεξέλεγκτες ροές των τελευταίων ετών πλήττεται περισσότερο η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και δηλώνει ότι είναι χρέος της Κρήτης να στηρίξει ηθικά τα νησιά.

«Με τα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στα νησιά, η ανάγκη είναι ακόμα πιο επιτακτική» αναφέρει στον 98.4 ο Γιάννης Λεονταράκης.

«Στα τέλη του προηγούμενου έτους, ομόφωνα οι φορείς της Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κατέληξαν στις παρακάτω απόψεις:

“Στη σύσκεψη των δημάρχων Βορείου Αιγαίου, που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης στις 4/9/2019 στη Μυτιλήνη, διαπιστώθηκε και καταγράφηκε η επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται καθημερινά με την αλματώδη αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τις νήσους του Βορείου Αιγαίου. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού όλοι οι παριστάμενοι κατέληξαν ομόφωνα στις παρακάτω θέσεις:

  1. Την απόρριψη της δημιουργίας οποιασδήποτε άλλης νέας δομής για μετανάστες στις νήσους της περιφέρειας.
  2. Την άμεση μεταφορά των υφιστάμενων δομών εκτός των αστικών ιστών και την οριστική διακοπή λειτουργίας των ΚΥΤ πόλεως Σάμου, Μόριας και ΒΙΑΛ.
  3. Άμεση αποσυμφόρηση των νήσων και μαζικές επιστροφές στην Τουρκία, στα πλαίσια της κοινής δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας, ώστε η σημερινή αναλογία του 1:7 (μετανάστες προς γηγενείς) των νήσων να μειωθεί στο 1:17 της ηπειρωτικής χώρας.
  4. Την άμεση και πλήρη αποζημίωση των κατοίκων, που έχουν υποστεί καταπάτηση και ζημίες στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από τους πρόσφυγες και μετανάστες.
  5. Την άμεση καταγραφή και τον έλεγχο των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια.
  6. Την αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και την άμεση υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης και των πρόσφατων αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ.
  7. Τη στήριξη των εμπλεκόμενων δημόσιων υπηρεσιών και πρωτίστως του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ένοπλων Δυνάμεων, για την καθοριστική συμβολή τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος και την απαίτηση για άμεση ενίσχυσή τους με προσωπικό και μέσα”.

Από κοινού θεωρώ οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης θα πρέπει να πράξουμε το ηθικό μας χρέος και να υιοθετήσουμε τις απόψεις των τοπικών Αρχών Β. Αιγαίου», καταλήγει ο κ. Λεονταράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News