Bombo Kids: Συγκινητικές εικόνες από την Κρητική αποστολή στην Ουγκάντα

Κρήτη
Bombo Kids: Συγκινητικές εικόνες από την Κρητική αποστολή στην Ουγκάντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

13 εθελοντές του Bombo Kids, μεταξύ αυτών και οι «δικοί μας» Ανδριανή Αγγελιδάκη και Αντώνης Ρενιέρης, στην μακρινή Ουγκάντα

Σχεδόν μία εβδομάδα «μετρούν» οι 13 εθελοντές της ομάδας Bombo Kids στην μακρινή Ουγκάντα της Αφρικής.

Οι 13 Κρητικοί, εκτός από τις εμπειρίες ζωής που αποκομίζουν από το ταξίδι τους, έχουν ήδη προχωρήσει σε πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις για την κοινότητα του Bombo, μεταξύ αυτών και η σχολική αίθουσα που χτίζεται στο Bombo.

Προ των πυλών η σχολική αίθουσα!

Μεγαλύτερο επίτευγμα των εθελοντών του Bombo Kids είναι το χτίσιμο της σχολικής αίθουσας που χτίζεται στο Bombo, στην οποία τα παιδιά θα κάνουν πολλαπλές δραστηριότητες και η οποία θα χρησιμοποιηθεί - μεταξύ άλλων - και για τη σίτιση των 400 παιδιών, τα οποία έως τώρα τρώνε στην ύπαιθρο.

Σημαντικές δράσεις από τα πρώτα κιόλας 24ωρα

Ήδη στις 21 Φεβρουαρίου, οι εθελοντές του Bombo Kids, μεταξύ αυτών και οι «δικοί μας» Ανδριανή Αγγελιδάκη και Αντώνης Ρενιέρης, είχαν φτιάξει ένα δωμάτιο ψηφιακής ανάγνωσης, είχαν προβεί σε οδοντιατρικές θεραπείες και είχαν μάθει Μαλεβιζιώτη στα παιδιά της Αφρικής.

Ειδικότερα, οι Ηρακλειώτες εθελοντές τοποθέτησαν 6 laptop και κατάφεραν να δημιουργηθεί ένα δωμάτιο ψηφιακής ανάγνωσης χιλιάδων βιβλίων όλων των ειδικοτήτων! 

Έπειτα, η οδοντίατρος της ομάδας ήλεγξε τα δόντια των μικρών παιδιών, τους δώρισε οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες. Μετά, ακολούθησε η παθολογική εξέταση των παιδιών, ενώ σημειώνεται πως όλα τα φάρμακα που έχει μαζί της η ομάδα θα στελεχώσουν το φαρμακείο του ιατρείου του σχολείου.

Οι εθελοντές, επίσης, έμαθαν στα παιδιά καινούρια παιχνίδια, αλλά και χορούς, όπως είναι… ο μαλεβιζιώτης!

Και φυσικά, η δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ TV και ο οπερατέρ και σκηνοθέτης της ΚΡΗΤΗ TV, Αντώνης Ρενιέρης, αποτυπώνουν κάθε στιγμή του υπέροχου αυτού ταξιδιού, τις οποίες, έπειτα, θα μοιραστούν με όλους εμάς!

Η πιο όμορφη ημέρα τους…

Η Κυριακή ήταν - μέχρι στιγμής - η πιο όμορφη ημέρα των εθελοντών, παρέθεσαν ένα όμορφο δείπνο για 500 άτομα, με εκείνους να ανταποδίδουν μαθαίνοντας στους Κρητικούς αφρικανικούς χορούς. 

Μεταξύ των δραστηριοτήτων στις οποίες προέβησαν οι εθελοντές, ήταν και το βάπτισμα παιδιών από το Bombo, αλλά και η πραγματοποίηση της Κυριακάτικης λειτουργίας. 

Ο πρώτος απολογισμός

Όπως γράφει η εθελοντική ομάδα σε ανάρτησή τους στο Facebook «Σε μόλις 5 μέρες η ομάδα μας βεβαιώθηκε για τη σύντομη ολοκλήρωση της αίθουσας, κάναμε 3 γεύματα στο σύνολο σε περίπου 2.000 παιδιά, μοιράσαμε τετράδια και μολύβια σε όλα τα παιδιά, αγοράσαμε έναν τόνο τρόφιμα και διάφορα αναγκαία για το σχολείο, τοποθετήσαμε 6 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μετρήσαμε αμέτρητες ώρες γέλιου και παιχνιδιού... Bombo Kids, η αγάπη του κόσμου αγκαλιάζει τα παιδιά και τους χαρίζει ένα καλύτερο αύριο. Σας ευχαριστούμε!».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkolibianakis%2Fposts%2F10157318300752730&width=500 https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkolibianakis%2Fposts%2F10157310173532730&width=500

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News