Πανεπιστήμιο Κρήτης: 7 «μνηστήρες» για τις φοιτητικές εστίες

Κρήτη
Πανεπιστήμιο Κρήτης: 7 «μνηστήρες» για τις φοιτητικές εστίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έγινε ποτέ σε ελληνικό ΑΕΙ.

Την κατασκευή φοιτητικών κατοικιών στη Πανεπιστημιούπολη Ηρακλείου και Ρεθύμνου ανακοίνωσαν σήμερα οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και τις επτά εταιρίες που υπέβαλαν προσφορές εκδήλωσης ενδιφέροντος για την υλοποίηση του έργου.

Συγκεκριμένα με αυτή τη θετική εξέλιξη, όπως προβλέπεται, μέλλεται να κατασκευασθούν 3.000 κατοικίες, 2.000 των οποίων θα βρίσκονται στο Ρέθυμνο και 1.000 στο Ηράκλειο. Η διάρκεια των έργων θα διαρκέσει έως και 3 έτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν σημαντική, θετική εξέλιξη στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την κατασκευή φοιτητικών κατοικιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έγινε ποτέ σε ελληνικό ΑΕΙ.

Προβλέπει, με τη μορφή Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), την κατασκευή 3.000 φοιτητικών κατοικιών καθώς και την αποπεράτωση του Μεγάλου Αμφιθεάτρου στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα προβλέπει την υλοποίηση συγκροτήματος 2.000 φοιτητικών κατοικιών στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο και 1.000 φοιτητικών κατοικιών στην Πανεπιστημιούπολη Ηρακλείου. 

Με τη λήξη της προθεσμίας σήμερα διαπιστώθηκε πως επτά (7) εταιρείες υπέβαλαν προσφορές εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, μετά την θετική αυτή εξέλιξη, θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των προσφορών και θα προετοιμάσει τη δεύτερη, δεσμευτική φάση του διαγωνισμού. Ειδικότερα, στη δεύτερη φάση θα προβεί σε «ανταγωνιστικό διάλογο» με τους οικονομικούς φορείς που θα προκριθούν, από όπου θα προκύψει η τελική μορφή της διακήρυξης πριν την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών. 

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 30 χρόνια (3 χρόνια έργα κατασκευής και 27 χρόνια λειτουργία). Στην περίοδο αυτή ο ανάδοχος θα είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση, την καθαριότητα, τη φύλαξη και την ασφάλιση των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης απευθύνει ευχαριστίες στην Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ και Ιδιωτικών Επενδύσεων, την Περιφέρεια Κρήτης καθώς και τους σύμβουλους του έργου για την πολύτιμη συνδρομή τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News