Ο καιρός στην Κρήτη: «Έρχονται» καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: «Έρχονται» καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

«Χαλάει» ο καιρός στην Κρήτη από αύριο, Παρασκευή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Μάλιστα, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί αύριο και στους ανέμους, καθώς, στο νησί μας, θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Για το λόγο αυτό, σχετική ανακοίνωση έχει εκδώσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, το οποίο καλεί τους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών του Ηρακλείου «να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους, κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους». Παράλληλα, ανακοινώνει πως «έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και πλωτά και χερσαία μέσα που διαθέτει, προς αντιμετώπισης περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

Ο καιρός αύριο στην Κρήτη

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ηπειρωτικά ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας όπου πιθανώς να χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και το πρωί στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στο Αιγαίο 7 και στα νότια 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σε βόρειους βορειοδυτικούς με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News