Άγριος ξυλοδαρμός διασώστη του ΕΚΑΒ: Σήμερα οι απολογίες

Κρήτη
Άγριος ξυλοδαρμός διασώστη του ΕΚΑΒ: Σήμερα οι απολογίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατριχιαστική ήταν η περιγραφή των εφιαλτικών στιγμών που έζησε διασώστης του ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο που έπεσε θύμα βίας από νεαρούς.

Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου για να δικαστούν οι δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι πριν από περίπου 10 μέρες είχαν συλληφθεί για τον ξυλοδαρμό διασώστη του ΕΚΑΒ, στη Νέα Αλικαρνασσό.

Οι νεαροί είχαν οδηγηθεί λίγα 24ωρα μετά τη σύλληψή τους στα Δικαστήρια, προκειμένου να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ωστόσο, το δικαστήριο είχε αναβάλει τότε τη δίκη για σήμερα Πέμπτη, καθώς δεν είχαν προσκομιστεί στην Έδρα οι σχετικές ιατρικές πραγματογνωμοσύνες.

Κατόπιν, οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 22 και 23 ετών, είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Έξω και μέσα από τα δικαστήρια έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου και συναδέλφων, προς συμπαράσταση του διασώστη.

Στο σημείο βρίσκεται ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς.

Πάντως, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναβληθεί εκ νέου η εκδίκαση της υπόθεσης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως αναφέρει το Παγκρήτιο Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ «τον χτυπούσαν σε όλο το σώμα επικεντρώνοντας την μανία τους στο κεφάλι του αφήνοντας τον αιμόφυρτο, χωρίς αισθήσεις και έφυγαν», ενώ ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία τους.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Το σωματείο μας καταδικάζει την απρόκλητη και άνανδρη επίθεση του συναδέλφου μας εν ώρα υπηρεσίας στον τομέα Αλικαρνασσού δίπλα σχεδόν στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου ξυλοκοπήθηκε άγρια από νεαρά άτομα αναίτια.

Συμφώνα με την καταγγελία του συναδέλφου κατά τις 4:00 το πρωί δύο νεαροί χτύπησαν το ασθενοφόρο άλλα και τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα προκαλώντας υλικές ζημίες τα όποια ήταν παρκαρισμένα έξω από τον τομέα.

Όταν τους έγινε παρατήρηση για τις ζημίες εκείνοι άρχισαν με μανία να τον χτυπούν σε όλο το σώμα επικεντρώνοντας την μανία τους στο κεφάλι του συναδέλφου αφήνοντας τον αιμόφυρτο, χωρίς αισθήσεις και έφυγαν. Ακούγοντας η συνάδελφος την φασαρία εντοπίζει άμεσα και λίγα μετρά παρακάτω τον συνάδελφο της στην παραπάνω κατάσταση.

Σε κατάσταση σοκ ενημέρωσε το ασυρματικό μας κέντρο ζητώντας βοήθεια και στη συνεχεία του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες.

Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. Για μια ακόμα φορά τίθεται θέμα της ασφάλειας και τις προστασίας των συναδέλφων εν ώρα υπηρεσίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News