Junior Academy: Ο Άρης Μαρκάκης στην Επιτροπή Φιλίας Ελλάδας - Κένυας στη Βουλή

Κρήτη
Junior Academy: Ο Άρης Μαρκάκης στην Επιτροπή Φιλίας Ελλάδας - Κένυας στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μίλησε για το ταξίδι που πραγματοποίησε με σκοπό την αναστήλωση και την υιοθεσία του δημοτικού σχολείου της Μητρόπολης

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου ο κ. Μαρκάκης Άρης βρέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων στην Αθήνα ως προσκεκλημένος της διακομματικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Κένυας και του προεδρεύοντος κ. Μανώλη Θραψανιώτη, ο οποίος διατελεί και Βουλευτής του Νομού Λασιθίου.

Ο κ. Μαρκάκης μίλησε με τα μέλη της επιτροπής για το ταξίδι που πραγματοποίησε ο ίδιος με τους συνεργάτες του στην Κένυα τον Αύγουστο του 2019 φιλοξενούμενοι του Μητροπολίτη Κένυας, Μακάριου, με σκοπό την αναστήλωση του δημοτικού σχολείου της Μητρόπολης καθώς και της υιοθεσίας του σχολείου.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στην Επιτροπή και τον κ. Μαρκάκη έγιναν υπό το πρίσμα της κοινωνικής προσφοράς και της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κένυα.

Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής, συζητήθηκε και το επικείμενο ταξίδι του κ. Μαρκάκη και του κ. Μιχάλη Λεμονή, μέλος του αθλητικού σωματείου ΑμεΑ Μεγαλόνησος αλλά και πρωταθλητής Ελλάδος στο Boccia, στην Κένυα. Εκεί θα συμμετάσχουν στο «Μαραθώνιο του Έλντορετ» εκπροσωπώντας την Ελλάδα στα πλαίσια της συνεργασίας Ελλάδας-Κένυας. Ο Μαραθώνιος αποτελεί θεσμό διεθνούς εμβέλειας και φήμης. Είναι, μάλιστα η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει ΑμεΑ στο Μαραθώνιο!

Οι δράσεις θα συνεχιστούν για τον κ. Μαρκάκη και τον κ. Λεμονή καθώς θα λάβουν μέρος στη δενδροφύτευση του «Πάρκου της Ελλάδας» που θα γίνει με αφορμή το μαραθώνιο.

Ο συγκεκριμένος μαραθώνιος μπορεί να χαρακτηριστεί και «πράσινος» καθώς με πρωτοβουλία του Επίτιμου Προξενείου της Κένυας στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών Ελλάδας ,προωθεί μια οικολογική και πρωτοποριακή δράση. Θα φυτευτούν 2000 καρποφόρα δέντρα ώστε να δημιουργηθεί το Πάρκο της Ελλάδας σε ειδικό χώρο που προσφέρει η Κομητεία Ουασίν Γκίσου.

Κάτω, λοιπόν, από την κοινή βάση της προσφοράς και της αλληλεγγύης, ξεκινά μια νέα συνεργασία ανάμεσα στον κ. Μαρκάκη και την Επιτροπή Φιλίας Ελλάδας-Κένυας που θα έχει ως στόχο τη δημιουργία δεσμών ανάμεσα στις δύο χώρες συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε το Εκπαιδευτήριο στην Κένυα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News