Εικόνες ντροπής: Οι κάθετες σκάλες τον... καθήλωσαν στο αμαξίδιο

Κρήτη
Εικόνες ντροπής: Οι κάθετες σκάλες τον... καθήλωσαν στο αμαξίδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεση αναγκαιότητα να κατασκευαστεί επιτέλους το νέο Δικαστικό Μέγαρο

Εικόνες που προσβάλλουν κάθε ευσυνείδητο πολίτη αντίκρισαν χθες περαστικοί στη “μικρή” Έβανς, στην “καρδιά” του Ηρακλείου.

Ένας νεαρός συνάνθρωπός μας, ο οποίος βρισκόταν σε ειδικό αμαξίδιο, καθόταν στην είσοδο του κτηρίου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, στην οδό Έβανς 32, μαζί με δύο ακόμη άτομα.

Όπως μας μετέφερε αναγνώστης της εφημερίδας  “Νέα Κρήτη” που άκουσε τη συνομιλία που διαμείφθηκε, κάποια στιγμή ο νεαρός είπε στα άλλα δύο άτομα «πηγαίνετε και θα περιμένω κάτω».

Χωρίς να μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι ακριβώς συνέβη στην εν λόγω περίπτωση, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως δε ζούμε σε μια κοινωνία όπου αντιμετωπίζονται ισότιμα όλα τα μέλη της. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2020 για να τοποθετηθεί επιτέλους πριν από περίπου ένα μήνα στο Δικαστικό Μέγαρο ειδικό αναβατόριο, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και έχουν κάποια υπόθεση στον όροφο των Δικαστηρίων.

Στο κτήριο της Έβανς 32, λόγω της στενότητας που υπάρχει - όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε - προφανώς δεν υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης αναβατορίου.

Το χθεσινό συμβάν φανερώνει - αν μη τι άλλο - ότι πρέπει επιτέλους να “τρέξουν” οι διαδικασίες για να φτιαχτεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο, το οποίο θα στεγάζει όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φυσικά θα είναι... “ανοικτό” σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες: Όπως άλλωστε ορίζει και το Σύνταγμα της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News