Υποτροφίες  του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος - Deree

Κρήτη
Υποτροφίες  του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος - Deree

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προνόμια της υποτροφίας «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» - Όροι και Προϋποθέσεις Υποτροφιών

Υποτροφίες σε φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων για Παράλληλες Σπουδές στο Deree

Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί,

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), (www.SNF.org) στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων» με στόχο τη δημιουργία ευκαιριών για τις νεότερες γενιές στην Ελλάδα υποστηρίζει με δωρεά το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος - Deree.

Το ΙΣΝ είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει οργανισμούς που έχουν αποτελεσματική διοίκηση, σωστή διαχείριση και που προβλέπεται να προσφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 το Πρόγραμμα θα προσφέρει υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές του Προγράμματος Παράλληλων Σπουδών του Deree, καλύπτοντας, σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος,  το μεγαλύτερο μέρος των διδάκτρων τους. Οι υποτροφίες απευθύνονται σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ που επιθυμούν να σπουδάσουν παράλληλα στο Deree και να αποκτήσουν μία υποειδίκευση, παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα σπουδών 5-6 μαθημάτων συγκεκριμένου πεδίου.

Ήδη, πάνω από 300 αριστούχοι φοιτητές δημοσίων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σπουδάζουν παράλληλα στο Deree με την υποστήριξη του Ιδρύματος.

Προνόμια της υποτροφίας «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Το πρόγραμμα υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Deree προσφέρει στους υποτρόφους του σημαντικά ακαδημαϊκά πλεονεκτήματα και πρόσβαση σε ευκαιρίες καριέρας εντός και εκτός Ελλάδας:

  • Καλλιέργεια συμπληρωματικών δεξιοτήτων με τον κατάλληλο συνδυασμό σπουδών σε ΑΕΙ και Deree (π.χ. Ιατρική και Ψυχολογία, Μηχανολογία και Μanagement, Νομικά και Χρηματοοικονομικά, Κοινωνικές Επιστήμες και Τεχνολογία Ηλεκτρονικών Υπολογιστών κ.ά.)
  • Εξοικείωση με το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα (ενεργή συμμετοχή των φοιτητών στο μάθημα, case studies, ομαδικές εργασίες και έρευνα, υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκά προγράμματα και πλήθος δραστηριοτήτων, εκπαίδευση σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις) που αποτελεί άριστη προετοιμασία για μεταπτυχιακές σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.
  • Χρήση της Αγγλικής γλώσσας σε πανεπιστημιακό και επαγγελματικό επίπεδο (όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά).
  • Σπουδές σε ένα διεθνές περιβάλλον (πρόγραμμα «ανταλλαγής» φοιτητών σε πανεπιστήμια εξωτερικού, διαπανεπιστημιακές διαλέξεις).
  • Ευκαιρίες αμειβόμενης πρακτικής εξάσκησης διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα σε μερικές από τις σημαντικότερες διεθνείς επιχειρήσεις και οργανισμούς.
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού.
  • Ισχυρό δίκτυο αποφοίτων σε όλο τον κόσμο.

Όροι και Προϋποθέσεις Υποτροφιών

Οι υποψήφιοι για το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» θα πρέπει να:

  • είναι εγγεγραμμένοι σε σχολές ή τμήματα των ελληνικών δημόσιων ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ
  • έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δύο εξάμηνα σε σχολή ή τμήμα ελληνικού δημόσιου ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ με μέσο όρο βαθμολογίας 7,5/107/10 για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο)
  • έχουν Βαθμό Απολυτηρίου Λυκείου ίσο ή μεγαλύτερο από 17/20

Οι υποψήφιοι για το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» μπορούν να λάβουν επιπλέον ακαδημαϊκή υποτροφία από το Deree, η οποία καλύπτει από 20% έως 40% των διδάκτρων ανάλογα με το ακαδημαϊκό προφίλ του υποψηφίου.

Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας ενημερώσουμε περαιτέρω για τις διαδικασίες εγγραφής και υποβολής και επιλογής των υποτρόφων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News