Κρήτη

«Χαλάει» ο καιρός στην Κρήτη – Βόρειοι άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Στην βόρεια πλευρά του νησιού, τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα

Άστατος θα είναι ο καιρός στην Κρήτη τις επόμενες ώρες, με τα εντονότερα φαινόμενα να «φτάνουν» στο νησί από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του meteo και διευθυντή ερευνών του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), Κώστα Λαγουβάρδο, για σήμερα Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, θα υπάρξουν κάποια ασθενή φαινόμενα στην Κρήτη, κυρίως στα Δυτικά με ασθενείς βροχές.

Τα φαινόμενα θα γίνουν εντονότερα από το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου, όταν οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους ανέμους, 6-7 και κατά τόπους 8 μποφόρ.

Στην βόρεια πλευρά του νησιού θα πέσουν μεγαλύτερα ύψη βροχών, ενώ προς την νότια πλευρά τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 4 έως 6 βαθμών σε σχέση με την σημερινή ημέρα, και θα κυμανθεί, στις υψηλότερες τιμές, στους 11-12 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βροχές θα παραμείνουν στο νησί μέχρι και την Κυριακή.

Άστατος καιρός αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας έως το Σάββατο 15/02.

Πιο αναλυτικά, οι ασθενείς βροχές που σημειώνονται στα δυτικά και βορειοδυτικά από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 14/02, θα ενισχυθούν σταδιακά έως το μεσημέρι, οπότε αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες.

Στη συνέχεια και έως τη νύχτα της Παρασκευής 14/02 προς Σάββατο 15/02 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας και τα Δωδεκάνησα, με τα ισχυρότερα αυτών να εντοπίζονται στα δυτικά ηπειρωτικά.

Από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 15/02, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και στο Αιγαίο, οι οποίες στις νησιωτικές περιοχές και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Βαθμιαία και έως το βράδυ του Σαββάτου 15/02, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και δευτερευόντως στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός έως το βράδυ του Σαββάτου 15/02 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

 

Οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 7 μποφόρ που θα πνέουν στα πελάγη την Παρασκευή 14/02 θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης από το βράδυ της Παρασκευής στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους έως 8 με 9 μποφόρ έως το μεσημέρι του Σαββάτου 15/02. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις κατά το μεγαλύτερο μέρος του Σαββάτου 15/02. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ το Σάββατο 15/02 καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

Μάθετε εδώ αναλυτικά την εξέλιξη του καιρού.

Σχόλια