Έγκλημα στη Νεάπολη: «Ζω χάρη στον Θεό!» - Συγκλονίζει ο γαμπρός του θύματος, επιζών του μακελειού

Κρήτη
Έγκλημα στη Νεάπολη: «Ζω χάρη στον Θεό!» - Συγκλονίζει ο γαμπρός του θύματος, επιζών του μακελειού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαριστική μαρτυρία του 52χρονου γαμπρού του θύματος, που γλίτωσε από θαύμα από τα πυρά του 43χρονου

«Ζω χάρη στον Θεό!» Αυτό ισχυρίστηκε χθες ο 52χρονος γαμπρός του αδικοχαμένου Μανόλη Φινοκαλιώτη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά 43χρονου συντοπίτη του το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, στα Περάμπελα, κοντά στις Κουρούνες Λασιθίου.

Ο δράστης, ο οποίος μέχρι χθες διέφευγε τη σύλληψή του, παραδόθηκε τελικά το πρωί της Πέμπτης στις Αρχές. Αργότερα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ο 43χρονος κτηνοτρόφος, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος ενώπιον του εισαγγελέα Λασιθίου, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Κατόπιν παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή, ωστόσο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα.

Επισημαίνεται ότι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λασιθίου επικράτησαν στιγμές μεγάλης έντασης, καθώς πλήθος συγγενών και φίλων του αείμνηστου “Κοντοβράκη” (αυτό ήταν το παρατσούκλι του αδικοχαμένου 73χρονου) περίμενε με άγριες διαθέσεις τον 43χρονο να βγει από το γραφείο του εισαγγελέα.

Ωστόσο, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις “φυγάδευσαν” τον κατηγορούμενο από άλλη έξοδο, με αποτέλεσμα οι οικείοι του θύματος να ξεσπάσουν οργισμένα.

Στη ΜΕΘ ο 45χρονος

Ας σημειωθεί ότι μέχρι χθες το βράδυ που έκλεινε η ύλη της “Νέας Κρήτης”, ο 45χρονος γιος του θύματος, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα από τα πυρά του 43χρονου, παρέμενε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με το neakriti. gr, πάντως, ο 45χρονος έχει αποσωληνωθεί και έχει επαφή με το περιβάλλον.

Όπως είναι λογικό, ο 45χρονος δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία του πατέρα του, η οποία τελέστηκε προχθές το μεσημέρι, παρουσία μεγάλου πλήθους, στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, στη Νεάπολη Λασιθίου.

«Ζω χάρη στον Θεό»

«Τι να σου πω; Ότι σκότωσε τον πεθερό μου; Ότι σκότωσε τον κουνιάδο μου; Ότι τραυμάτισε εμένα και ζω χάρη στον Θεό;», αναρωτήθηκε ο 52χρονος γαμπρός του εκλιπόντος, μιλώντας στη “Νέα Κρήτη” και την “ΚΡΗΤΗ TV”.

 Εμφανώς φορτισμένος από το τραγικό συμβάν, το οποίο στοίχισε τη ζωή στον πεθερό του κι έστειλε τον κουνιάδο του στην Εντατική, ο 52χρονος άνδρας επισήμανε ότι η επίθεση που δέχτηκαν από τον 43χρονο ήταν «εν ψυχρώ!».

Γιώργος Στειακάκης : «Ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του»

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο κατηγορούμενος είχε παραδοθεί στην Αστυνομία, έπειτα από περισσότερες από δύο ημέρες, κατά τις οποίες παρέμενε κρυμμένος. Όπως τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισής του, Γιώργος Στειακάκης, ο 43χρονος εμφανίστηκε στον εισαγγελέα με κλάματα, ενώ συμπλήρωσε ότι ο εντολέας του μετάνιωσε το αμέσως επόμενο λεπτό για το κακό που προκάλεσε.

«Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κι αυτό είναι το σημαντικότερο όλων. Οφείλουμε να σταθούμε με σεβασμό απέναντι σ’ αυτό. Οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου έρχονται σε δεύτερη μοίρα», ανέφερε αρχικά ο κ. Στειακάκης, ο οποίος αποκάλυψε ότι, τα 24ωρα που μεσολάβησαν μεταξύ του εγκλήματος και της παράδοσης του 43χρονου στις Αρχές, ο τελευταίος ήταν συντετριμμένος και σκέφτηκε να αυτοκτονήσει, γεγονός το οποίο αποφεύχθηκε, μετά από τις απεγνωσμένες τηλεφωνικές εκκλήσεις των παιδιών και της συζύγου του.

«Μετά το έγκλημα υπήρξε σοβαρός κίνδυνος ότι ο κατηγορούμενος θα δώσει τέλος στη ζωή του (...). Ήταν δύσκολες ώρες γιατί συνειδητοποίησε ότι κατέστρεψε τη ζωή του για κάτι το οποίο μετά από ένα λεπτό είχε μετανιώσει (...). Μέσα σε όλη αυτήν την τραγωδία, το παρήγορο είναι ότι η οικογένειά του τον απέτρεψε από το απονενοημένο διάβημα (...). Εμφανίστηκε στην κ. εισαγγελέα, έκλαιγε και είπε ότι “αυτό το πράγμα δεν το περίμενα ούτε ο ίδιος από τον εαυτό μου”», δήλωσε, μεταξύ άλλων, χθες ο κ. Στειακάκης, συμπληρώνοντας ότι ο πελάτης του ζητά συγνώμη από τους ανθρώπους που έπληξε.

Σε αυτό το σημείο τονίζεται ότι η γυναίκα του 43χρονου έχει ήδη αφήσει την οικογενειακή τους εστία κι έχει μεταβεί σε άλλη περιοχή της Κρήτης, μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Γιώργος Κοκοσάλης : Έγκλημα «άρτια προπαρασκευασμένο»

«Η οικογένεια προσπαθεί να διαχειριστεί το πένθος της. Από τη μια έχει σακατευτεί ψυχολογικά, από την άλλη αισθάνεται τυχερή διότι θα μπορούσαμε να είχαμε τουλάχιστον άλλα δύο, μην πω τρία θύματα. Ήταν μια στυγνή δολοφονία. Μια ανόητη και άνανδρη ενέργεια. Κάποιος αποφάσισε να πάρει την καραμπίνα του και να πάει να “καθαρίσει” κόσμο. Πήγε στον χώρο του ποιμνιοστασίου τους, με πλήρη ηρεμία κι από απόσταση ενάμιση μέτρου εκτέλεσε τον πατέρα, από απόσταση περίπου δύο μέτρων - μπορεί και λιγότερη - πυροβόλησε κατά του γιου που αυτή τη στιγμή χαροπαλεύει, και ταυτόχρονα αποπειράθηκε να σκοτώσει και τον γαμπρό τού συγχωρεμένου και σύζυγο της παρισταμένης εκεί κόρης του εκλιπόντος», ανέφερε αρχικά ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος Γιώργος Κοκοσάλης, ο οποίος δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για έγκλημα «άρτια προπαρασκευασμένο», όποιο κι αν ήταν το κίνητρό του.

«Θα αφήσουμε την υπεράσπιση να κάνει τη δουλειά της. Όμως σε τέτοιου είδους ανθρώπους αξίζει η παραδειγματική τιμωρία», ανέφερε ο κ. Κοκοσάλης, συμπληρώνοντας ότι η οικογένεια του εκλιπόντος εμπιστεύεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη. Εξάλλου, μιλώντας για τον αείμνηστο Μανόλη Φινοκαλιώτη, ο κ. Κοκοσάλης ανέφερε ότι ήταν ένας «αγαπημένος φίλος όλων μας. Ένας άνθρωπος που είχε αφήσει τη δική του προσωπική ιστορία στην περιοχή και ήταν παλαιικός Κρητικός».

«Πήγε εκεί με την καραμπίνα και, παρά τις παρακλήσεις της ικεσίες της κόρης του θύματος να φύγει, από απόσταση ενάμιση μέτρου πυροβόλησε τον αείμνηστο Φινοκαλιώτη, δίνοντάς του και τη χαριστική βολή. Αυτός πήγε εκεί γυρεύοντας τον γαμπρό του συγχωρεμένου. Κατέβηκε η κόρη του συγχωρεμένου που τον είδε νευριασμένο και του είπε “φύγε”.

Αυτός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τότε ήρθε ο αδελφός της κόρης τού συγχωρεμένου. Αυτός ήταν ο πρώτος που έπεσε. Τον πυροβολεί με ένα ψυχρό, νηφάλιο τρόπο. Τότε η αδελφή του είπε στον 43χρονο: “Μου σκότωσες τον αδερφό!”. Βγαίνει τότε ο αείμνηστος Φινοκαλιώτης και λέει “το παιδί μου!”. Τότε ο 43χρονος στρέφει την καραμπίνα μια προς την κόρη και μια προς τον συγχωρεμένο. Και όταν τον παρακάλεσε λέγοντάς του “μη, μη!”, γυρίζει και ρίχνει δύο βολές, από ό,τι φαίνεται, στον συγχωρεμένο. Εντωμεταξύ, ακούει τις μπαλοθιές ο γαμπρός τού συγχωρεμένου και κατεβαίνει από το ποιμνιοστάσιο και πυροβολεί κι αυτόν δύο φορές σε απόσταση περίπου 15 μέτρων», δήλωσε ο κ. Κοκοσάλης, συμπληρώνοντας ότι «συνολικά, από ό,τι φαίνεται, ήταν έξι οι φορές που πυροβόλησε ο συγκεκριμένος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News