Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία - Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία - Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτική πρόγνωση

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα από αύριο Παρασκευή αναμένεται να επηρεάσουν την χώρα, με την Κρήτη ωστόσο σε πρώτη φάση να μην επηρεάζεται αισθητά από το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής  και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 15/02.

Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη

"Τα φαινόμενα  στην Κρήτη θα ξεκινήσουν από το πρωί προς το μεσημέρι του  Σαββάτου και θα διατηρηθούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής, με πιθανότητα να υπάρξουν εκ νέου βροχές  την Δευτέρα, χωρίς όμως να είναι έντονου χαρακτήρα," ανέφερε μεταξύ άλλων στο neakriti.gr, ο μετεωρολόγος του meteo κ. Κώστας Λαγουβάρδος, προσθέτοντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τα δρομολόγια των πλοίων.

"Γενικότερα δεν περιμένουμε ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα στο νησί σας. Αναμένονται κατά τόπους βροχοπτώσεις, ενώ όσον αφορά τους  ανέμους θα ενισχυθούν από βόρειες διευθύνσεις από το Σάββατο μεσημέρι φθάνοντας τα 5- 6 μποφόρ  στα βόρειά και τα 7-8 στα  νότια, ενώ θα  παραμείνουν ενισχυμένοι μέχρι και τη Δευτέρα.

Αναφορικά με την θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση λόγω των ανέμων, 5-6 βαθμούς, σε σύγκριση όμως με τις σημερινές θερμοκρασίες που θεωρούνται ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή".

 Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr στην Κρήτη.

Ο πίνακας που ακολουθεί τις 8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας της ημέρας.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Η επερχόμενη κακοκαιρία οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό, το κέντρο του οποίου θα κινηθεί γρήγορα, διασχίζοντας τη χώρα μας από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.

Ανάλογη θα είναι και η πορεία των φαινομένων (βροχές / καταιγίδες), τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν το πρωί της Παρασκευής 14/02 τα δυτικά και βορειοδυτικά και στην συνέχεια το σύνολο σχεδόν της χώρας, ενώ από την νύχτα της Παρασκευής 14/02 προς Σάββατο 15/02 θα περιοριστούν στο Αιγαίο και στα Ανατολικά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ την Παρασκευή 14/02 και τα 8 με 9 μποφόρ το Σάββατο 15/02, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ασθενέστεροι κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται η κίνηση του χαμηλού, ο υετός και η ταχύτητα και διεύθυνση του ανέμου κατά το διήμερο Παρασκευή 14/02 – Σάββατο 15/02.

Μάθετε εδώ αναλυτικά για την εξέλιξη του καιρού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News