Έδωσε ζωή μέσα από τον θάνατο της - Δωρεά οργάνων από την Νεκταρία που «έσβησε»

Κρήτη
Έδωσε ζωή μέσα από τον θάνατο της - Δωρεά οργάνων από την Νεκταρία που «έσβησε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο το τελευταίο "αντίο". Θλίψη και πένθος στους κόλπους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, αφού η ανήλικη ήταν κόρη του διοικητή της Τροχαίας Ρεθύμνου.

Μέσα από τον θάνατο της, πρόσφερε ζωή.

Ο λόγος για την Νεκταρία, μια 17χρονη κοπέλα που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, όμως η κατάσταση της υγείας της εξαρχής είχε χαρακτηριστεί ιδιαιτέρως σοβαρή και μη αναστρέψιμη.

Οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς με τους τελευταίους να παίρνουν μια σημαντική και συνάμα γενναία απόφαση.

Να δωρίσουν τα όργανα τους παιδιού τους και να δώσουν με τον τρόπο αυτό, ελπίδα σε άλλους συνανθρώπους μας.

Η διαδικασία της δωρεάς οργάνων έγινε στο ΠΑΓΝΗ, ολοκληρώθηκε επιτυχώς και σύμφωνα με τον υποδιοικητή του ΠΑΓΝΗ, κ. Στέλιο Κτενιαδάκη, «Επρόκειτο για μία πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Τα όργανα παρελήφθησαν από ομάδες γιατρών, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η επόμενη φάση της δωρεάς οργάνων σε 3 συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Η ανήλικη "έφυγε" από την ζωή, ξημερώματα Τετάρτης και η είδηση του θανάτου της  17χρονης έχει σκορπίσει θλίψη στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου αλλά και στους κόλπους της αστυνομίας.

Και αυτό γιατί η Νεκταρία, ήταν κόρη του διοικητή της Τροχαίας Ρεθύμνου Γιώργου Μπαλάση αλλά και της, επίσης αστυνομικού, Ιωάννας Σαρρή.

Με πόνο ψυχής και απέραντη θλίψη, γονείς, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι θα πουν αύριο Πέμπτη, το τελευταίο "αντίο", στο ανήλικο κορίτσι, στην Αμνάτο Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News