Η κρητικιά «μάστερ» στο σκάκι είναι μόλις 15 ετών

Κρήτη
Η κρητικιά «μάστερ» στο σκάκι είναι μόλις 15 ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ειρήνη Εργαζάκη μιλά για την συνεχή μελέτη και εξέλιξη της στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»

Υπομονή, επιμονή και πειθαρχεία. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος ο οποίος ασχολείται με το σκάκι και η Ειρήνη Εργαζάκη δεν αναδείχθηκε τυχαία πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στο Ρέθυμνο.

Είναι μόλις 15 ετών, είναι σκακίστρια του ΟΦΗ και στόχος της... η κορυφή. Η εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» συνάντησε την 15χρονη σκακίστρια στο γήπεδο του ΟΦΗ, εκεί όπου κάνει τις προπονήσεις της, και μίλησε για το πότε ξεκίνησε να ασχολείται με το σκάκι, πόσες ώρες αφιερώνει στο αγαπημένο της άθλημα, ενώ εξομολογήθηκε και τους στόχους της.

Η Ειρήνη Εργαζάκη με απόλυτη συγκέντρωση, προσπαθεί να… κατατροπώσει τον αντίπαλό της που στις προπονήσεις δεν είναι άλλος από τον ίδιο το δάσκαλό της, Παναγιώτη Χριστοδούλου. Φυσικά, το άγχος την ημέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων στο Ρέθυμνο, δεν έλειπε… Όπως αποκάλυψε όμως η ίδια, η παρότρυνση μιας άλλης σκακίστριας που της ευχήθηκε «καλή επιτυχία», της έδωσε τη δύναμη ώστε να βάλει τα δυνατά της και τελικά να τα καταφέρει.

Η 15χρονη Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο σκάκι αφιερώνει επίσης πολλές ώρες στο να διαβάζει για το άθλημά της καθώς πέρα από το πρακτικό κομμάτι, η θεωρία την πάει ένα βήμα παρακάτω.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News