Ανώγεια: Κλειστά τα σχολεία – Στα λευκά και ο Ομαλός της Βιάννου

Κρήτη
Ανώγεια: Κλειστά τα σχολεία – Στα λευκά και ο Ομαλός της Βιάννου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λευκό τοπίο σε Ανώγεια αλλά και Βιάννο

Λευκό πέπλο χιονιού έχει καλύψει σήμερα τα ορεινά της Κρήτης.

Πανέμορφες εικόνες έρχονται από τα Ανώγεια, όπου και εκεί σήμερα τα σχολεία δεν λειτούργησαν ενώ δεν έχουν υπάρξει σοβαρά προβλήματα.

Εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης , ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στο neakriti.gr  ανέφερε ότι: «Πήραμε την απόφαση ο παιδικός σταθμός και τα σχολεία όλων των βαθμίδων να παραμείνουν κλειστά. Το χιόνι στην περιοχή μας είναι έντονο και για τον λόγο αυτό δεν θα  λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες».

Επίσης ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι είναι σε πλήρη ετοιμότητα όλες οι υπηρεσίες του δήμου, όπως επίσης,  πυροσβεστική, ΕΚΑΒ ενώ συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί, στόχος που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

«Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Ενώ να σας πω ότι έχουμε επαφή και με κτηνοτρόφους που είναι στα ποιμνιοστάσια τους, έχοντας εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα και χωρίς να βρίσκονται σε κίνδυνο».

Ο κ. Κεφαλογιάννης, ενόψει Σαββατοκύριακου, έκανε αναφορά και σε όλους όσοι σκέφτονται να κατευθυνθούν προς τα Ανώγεια, υπογραμμίζοντας ότι το χωριό είναι έτοιμο να τους υποδεχτεί για να απολαύσουν τον «λευκό επισκέπτη»,  ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην οδήγηση, καθώς οι δρόμοι λόγω τις χιονόπτωσης και γενικότερα των άσχημων καιρικών συνθηκών, κρύβουν «παγίδες», για τα διερχόμενα οχήματα.

Την ίδια ώρα στον Ομαλό της Βιάννου , έχει ρίξει αρκετό χιόνι ενώ σύμφωνα και με τον δήμαρχο Βιάννου, κ. Μηνά Σταυρακάκη, ο καιρός δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα στην περιοχή.

Εκτός από το τσουχτερό κρύο και την βροχή, χιόνια έχουν πέσει σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 700 μέτρων ενώ τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Είναι χαρακτηριστικές  και συνάμα πανέμορφες οι  φωτογραφία στο Facebook από τον κ. Λουλάκη.

Η κεντρική φωτογραφία είναι απο τα Ανώγεια και ανήκει στον κ. Γιώργο Μπαγκέρη και το anogi.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News