«Αντιθέσεις»: Ταξίδι γνώσης με προεκτάσεις στις σημερινές γεωπολιτικές εξελίξεις

Κρήτη
«Αντιθέσεις»: Ταξίδι γνώσης με προεκτάσεις στις σημερινές γεωπολιτικές εξελίξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μίμης Ανδρουλάκης σε μια συγκλονιστική συνέντευξη

Αυτή την Παρασκευή στις 22.00 ο Μίμης Ανδρουλάκης με αφορμή το νέο του Ιστορικό Μυθιστόρημα «Αγάπη Μέδουσας», σε μια συγκλονιστική συνέντευξη με καταιγισμό στοιχειών για άγνωστες πτυχές της νεότερης Ιστορίας μας.

Από το αποτυχημένο Κίνημα του Ναυτικού τον Μάιο του 1973 και πως προδόθηκε, στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, την ανατροπή Παπαδόπουλου και την Χούντα Ιωαννίδη, στην τραγωδία της Κύπρου και τα μεγάλα γεωπολιτικά παιχνίδια στην Ανατολική Μεσόγειο. Πως η «ιδέα» της συνεκμετάλλευσης πέφτει για πρώτη φορά με στοιχεία στα χρόνια της Δικτατορίας και ο κρίσιμος ρόλος ή η αμφίσημη στάση προσώπων για τα οποία η επίσημη αφήγηση είναι διαφορετική.

Η αποκάλυψη σοκ για τον «Αόρατο» Δικτάτορα Ιωαννίδη και οι άγνωστες προεκτάσεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων, του Αμερικανικού παράγοντα και των άλλων παικτών ισχύος. Το  σκοτεινό σενάριο - σχέδιο «απόσχισης» της Κρήτης ως γεωπολιτικό «κλειδί» στην  Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ρόλος της Κρήτης, από το Κίνημα του Ναυτικού, μέχρι την άγνωστη υπόθεση των  αεροπόρων από το Ηράκλειο, που θέλησαν να αγνοήσουν την Χούντα για την Κύπρο.

Αυτή την Παρασκευή στις «Αντιθέσεις» ο Μίμης Ανδρουλάκης, μας οδηγεί σε ένα ιστορικό ταξίδι γνώσης με προεκτάσεις στις γεωπολιτικές εξελίξεις του σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News