Κρήτη

«Έρχεται» ηλεκτρονικό εισιτήριο στα λεωφορεία της Κρήτης

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και στα αστικά ΚΤΕΛ της Περιφέρειας

Με ηλεκτρονικό εισιτήριο θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες των αστικών ΚΤΕΛ της Περιφέρειας (εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης), μεταξύ αυτών και των Κρητικών.

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης ενέκρινε την πρόταση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΣ) για την εγκατάσταση συστήματος ενοποιημένου ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα αστικά ΚΤΕΛ Α.Ε. και στα αστικά ΚΤΕΛ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το έργο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ειδικού Λογαριασμού Εισφοράς 1% από τις ακαθάριστες εισπράξεις των ΚΤΕΛ, με διάθεση ποσού 745.023 ευρώ και αφορά στη δημιουργία των ψηφιακών υποδομών, ώστε να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα 32 Αστικά ΚΤΕΛ της επικράτειας.

Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη της μηχανογράφησης και του απαιτούμενου τεχνικού εξοπλισμού, καθώς και την άδεια χρήσης του  λογισμικού για τη διαχείριση της βάσης δεδομένων.

Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση των υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και στον καλύτερο έλεγχο των εσόδων και της επιδοματικής πολιτικής στις αστικές συγκοινωνίες των πόλεων της περιφέρειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια