Κρήτη

Μεγάλη αλλαγή του καιρού στην Κρήτη: Από τους τους 20°C στους - 4 η θερμοκρασία!

Πότε "χαλάει" ο καιρός με βουτιά έως και 16 βαθμών στο νησί μας;

Ψυχρές αέριες μάζες θα επηρεάσουν τον καιρό της Ελλάδας κατά το τριήμερο Τετάρτη - Παρασκευή, μετά τη θερμή εισβολή που θα διαρκέσει έως την Τρίτη 4/2 και έχει κάνει τον καιρό να θυμίζει πρόωρη άνοιξη. Τη σταδιακή αποχώρηση των θερμών αερίων μαζών έως το βράδυ της Τρίτης, θα ακολουθήσει η άφιξη των ψυχρών αερίων μαζών από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης. Η μέγιστη πτώση της θερμοκρασίας σε υψόμετρο 1.500 μέτρων αναμένεται να είναι μεταξύ των 17 και 18 βαθμών Κελσίου!

Βουτιά της θερμοκρασίας στην Κρήτη

Βουτιά του υδραργύρου αναμένεται και στην Κρήτη που βίωσε έντονη καλοκαιρία και όπου την Κυριακή το θερμόμετρο πλησίασε και τους 20 βαθμούς στα Χανιά. Τις επόμενες μέρες οι θερμοκρασίες  που θα καταγραφούν θα κυμαίνονται από τους 9 βαθμούς Κελσίου αλλά θα φτάσουν εδεχομένως και τους -4 στις πιο ορεινές περιοχές.

Την Πέμπτη 6/2 αναμένονται οι εξής θερμοκρασίες:

Ηράκλειο              9°C

Άγιος Νικόλαος    7

 Χανιά                     7

 Ρέθυμνο                7

 Τυμπάκι                8

 Παλαιόχωρα         7

 Ανώγεια        έως -4 

 Τζερμιάδο    έως   -4

 Σπήλι           4 έως -1

 

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της επερχόμενης μεταβολής, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη, οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, καθώς και η επικράτηση θυελλωδών βορείων ανέμων. Σε χαμηλότερα υψόμετρα, λόγω του πλήθους των παραγόντων που επιδρούν στην τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος (ηλιοφάνεια/νεφοκάλυψη κλπ), η μέγιστη πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική, αλλά και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένεται να είναι μεταξύ των δέκα και 12 βαθμών Κελσίου.

 Ηλιοφάνεια επικράτησε την Κυριακή

Πάντως την Κυριακή επικράτησε καλοκαιρία στην Κρήτη όπου θερμοκρασία προσέγγισε τους 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Δείτε αναλυτικά τον καιρό πατώντας (ΕΔΩ)

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια