Ανισόπεδος κόμβος Κουνάβων: Μια εβδομάδα «πίσω» οι εργασίες - Πότε θα κλείσει ο δρόμος;

Κρήτη
Ανισόπεδος κόμβος Κουνάβων: Μια εβδομάδα «πίσω» οι εργασίες - Πότε θα κλείσει ο δρόμος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ποιο λόγο πήγαν πίσω οι εργασίες- Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή του

Με καθυστέρηση μίας εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου των Κουνάβων από την Περιφέρεια Κρήτης, γεγονός που σημαίνει ότι η κυκλοφορία των οχημάτων από την συγκεκριμένη περιοχή διεξάγεται όλο αυτό το διάστημα, κανονικά αφού δεν τέθηκαν τελικά σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επιβάλλονταν να γίνουν, για την ομαλή λειτουργία του συγκεκριμένου έργου. 

Αν και είχε ανακοινωθεί ότι ο αποκλεισμός των κλάδων και της συνδετήριας οδού θα ξεκινούσαν την περασμένη Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, τελικά αυτό δεν κατέστη εφικτό καθώς ο ανάδοχος του έργου δεν ήταν έτοιμος και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να δοθεί το «πράσινο φως»  στα συνεργεία του για την έναρξη των εργασιών.

Σύμφωνα και με τον Προϊστάμενο Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων, Μιχάλη Ψαρουδάκη που μίλησε στο neakriti.gr: «Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει εντός της εβδομάδας που διανύουμε, με πιθανότερη ημερομηνία την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου. Αύριο ωστόσο τα συνεργεία θα βρεθούν στο συγκεκριμένο σημείο ξεκινώντας να τοποθετούν σημάνσεις κατά μήκος των εργασιών που πρόκειται να υλοποιηθούν . να ενημερώσουμε τους οδηγούς ότι η  κυκλοφορία των οχημάτων  αύριο και την Τετάρτη θα διεξάγεται κανονικά».

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Μιχάλη Ψαρουδάκη, οι εναλλακτικές διαδρομές που έχουν ανακοινωθεί, δεν πρόκειται να αλλάξουν εκτός από κάποιες αλλαγές τοπικού χαρακτήρα, σε δρόμους της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι η  Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης είχε ενημερώσει εκτενώς ότι στα πλαίσια της εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή Ανισόπεδου Κόμβου Κουνάβων», και προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες στους κλάδους (ράμπες εισόδου-εξόδου) του κόμβου αλλά και στην οδό που συνδέει το Καταλαγάρι με τους Κουνάβους, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός των κλάδων και της συνδετήριας οδού του Ανισόπεδου Κόμβου Κουνάβων.

Οι χρήστες της οδού προτείνεται να ακολουθήσουν εναλλακτικές διαδρομές , οι οποίες είναι:

Α) Για κίνηση από Ηράκλειο προς Πύργο και  αντίστροφα: Ηράκλειο - κόμβος Αγ. Σώζοντας - Αρχάνες - Βαθύπετρο - Χουδέτσι - Πύργος και αντίστροφα

Β)  Για κίνηση από Πεζά προς Πύργο και αντίστροφα:  Πεζά – Άγιος Βασίλειος – Χουδέτσι – Πύργος και αντίστροφα

Γ) Για κίνηση από Πεζά-Κουνάβους προς Καταλαγάρι και αντίστροφα: Πεζά - Κουνάβοι -  κόμβος Αγ. Σώζοντα - Αρχάνες - Καταλαγάρι και αντίστροφα.

Δ) Για κίνηση από Ηράκλειο προς Καταλαγάρι και αντίστροφα: Ηράκλειο - κόμβος Αγ. Σώζοντα - Αρχάνες - Καταλαγάρι και αντίστροφα.

Ε) Για κίνηση από Ηράκλειο προς Κουνάβους - Πεζά και αντίστροφα: Ηράκλειο - κόμβος Αγ. Σώζοντα - Κουνάβοι - Πεζά μέσω της ΕΟ Κνωσού - Χάρακας, και αντίστροφα.

Για το τμήμα της συνδετηρίου οδού από Καταλαγάρι προς Χουδέτσι, δεν προβλέπεται αποκλεισμός της κυκλοφορίας.

Για την ενημέρωση των οδηγών αλλά και για την τήρηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, προβλέπεται η  τοποθέτηση ρυθμιστικών και πληροφοριακών πινακίδων, τόσο στην περιοχή των έργων, όσο και σε κομβικά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Ανισόπεδου Κόμβου των Κουνάβων.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν εγκριθεί με τις 67/2019 και 5/2020 Αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, θα ισχύσουν από την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 και θα διαρκέσουν περίπου 2 μήνες.

Το έργο «Κατασκευή Ανισόπεδου Κόμβου Κουνάβων» εκτελείται από την Περιφέρεια Κρήτης, έχει προϋπολογισμό μελέτης € 6.400.000 και συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News