Τελευταίο «αντίο» σήμερα στον αγαπητό ιερέα Νικόλαο Τσαμάνδουρα

Κρήτη
Τελευταίο «αντίο» σήμερα στον αγαπητό ιερέα Νικόλαο Τσαμάνδουρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποχαιρέτησαν στο Οροπέδιο τον ιερέα που έφυγε στα 41 του χρόνια

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει και το Οροπέδιο Λασιθίου, εξαιτίας του αδόκητου χαμού τού μόλις 41 ετών ιερέα Νικόλαου Τσαμάνδουρα.

Η είδηση έπεσε σαν “κεραυνός εν αιθρία” στην τοπική κοινωνία, και συγκεκριμένα στα χωριά Πλάτη και Κάτω Μετόχι, με συγγενείς, φίλους και όλους όσοι τον γνώριζαν να μην μπορούν να πιστέψουν το τραγικό συμβάν. Συγκλονισμένος ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, όπως ανέφερε έχασε έναν αγαπητό ιερέα, μα πάνω απ’ όλα έναν πολύ καλό φίλο που για πολλούς ήταν και πνευματικός πατέρας.

«Χάσαμε έναν άνθρωπο που ήταν κάτι παραπάνω από εφημέριος. Ήταν φίλος, ήταν άνθρωπος που μπορούσαμε να συζητήσουμε μαζί του και να λύσουμε προβλήματα. Ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε τα παιδιά, φρόντιζε τους νέους και ενδιαφερόταν για την ανάπτυξη του τόπου μας, και έδινε τον δικό του αγώνα για να παραμείνει ο πληθυσμός στο Οροπέδιο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης Στεφανάκης.

Το σκήνωμα του μακαριστού ιερέα βρισκόταν στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στα Μέσα Λασιθίου από τις 10 χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ η εξόδιος ακολουθία ακολούθησε στις 2 το μεσημέρι.  

Συγκινητικά ήταν και τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον χαμό του αγαπητού ιερέα.

Δύο μεγάλες απώλειες για την Εκκλησία

Βαρύ είναι το πένθος για την Κρήτη, που έχασε δύο πολύ αγαπητούς ιερείς. Εκτός από τον ξεχωριστό ιερέα Νίκο Τσαμάνδουρα, ο χαμός του οποίου βύθισε στο πένθος το Οροπέδιο Λασιθίου, βαθιά θλίψη επικρατεί και στον νομό Ηρακλείου για τον ιερέα στα Καλύβια Μονοφατσίου π. Νικόλαο Επιτροπάκη.

Ο αγαπητός ιερέας “έφυγε” πλήρης ημερών σε ηλικία 95 ετών. Εκοιμήθη προχθές Σάββατο 1η Φεβρουαρίου. Ήταν πατέρας του πρώην δημάρχου Αστερουσίων Μανόλη Επιτροπάκη και του στελέχους της ελληνικής ομογένειας στη Γερμανία, με συμμετοχή στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών (ΠΣΚ) και την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης (ΠΟΕ), Γιάννη Επιτροπάκη. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χθες Κυριακή το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης για τα 47χρόνια πνευματικού έργου και κοινωνικής προσφοράς στην ενορία Εισοδίων της Θεοτόκου στα Καλύβια Μονοφατσίου, η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου είχε τιμήσει τον μακαριστό ιερέα με αναμνηστική πλακέτα τον Αύγουστο του 2016.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News