Σητεία: Δικάζεται για τον στραγγαλισμό της συζύγου του Κατερίνας, στο σπίτι με τα παιδιά τους

Κρήτη
Σητεία: Δικάζεται για τον στραγγαλισμό της συζύγου του Κατερίνας, στο σπίτι με τα παιδιά τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 37χρονος Κρητικός κατηγορείται ότι σκότωσε την 32χρονη Κατερίνα, την ώρα που σε διπλανό χώρο βρίσκονταν τα δύο τους βρέφη.

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να αναβιώσει σε λίγες εβδομάδες η υπόθεση δολοφονίας μιας 32χρονης μητέρας από τον εν διαστάσει σύζυγό της και πατέρα των δύο παιδιών της. Το αποτρόπαιο συμβάν είχε σημειωθεί πριν από περίπου 11 μήνες στην πόλη της Σητείας.

Η πολύκροτη υπόθεση, που είχε συγκλονίσει πέρυσι την τοπική κοινωνία της Κρήτης - και όχι μόνο - αναμένεται να “ζωντανέψει” ξανά τον ερχόμενο Μάρτιο, οπότε και συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εν λόγω συζυγοκτονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Νέα Κρήτη”, η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης προσδιόρισε τη δικάσιμο για την Τρίτη 17 Μαρτίου: Εκείνη την ημέρα αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου ο 37χρονος Κρητικός που κατηγορείται ότι σκότωσε την 32χρονη Κατερίνα, την ώρα που σε διπλανό χώρο βρίσκονταν τα δύο τους βρέφη.

Υπενθυμίζεται ότι, το περασμένο φθινόπωρο, ο 37χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Ο 37χρονος θα δικαστεί για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», για «έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο» και για «κατοχή φαρμακευτικών σκευασμάτων» για τα οποία δεν υπήρχε η απαραίτητη ιατρική συνταγή.

Ας σημειωθεί ότι, το περασμένο φθινόπωρο, η συνήγορος της οικογένειας της θανούσας, κ. Βούλα Δημητριάδου, είχε αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος είχε καταθέσει αίτημα για αποφυλάκιση, το οποίο, ωστόσο, είχε απορριφθεί.

Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις αρχές του περασμένου Μαρτίου στην πόλη της Σητείας. Ο 37χρονος εν διαστάσει σύζυγος της 32χρονης Κατερίνας μετέβη στο σπίτι της πεθεράς του, όπου διέμενε εκείνο το διάστημα η κόρη της.

Εκεί φαίνεται ότι άρχισε μια ακόμη λογομαχία μεταξύ του 37χρονου και της θανούσας.

Όπως όλα δείχνουν, ο φερόμενος συζυγοκτόνος έσφιξε τον λαιμό της 32χρονης, η οποία λίγο μετά άφησε την τελευταία της πνοή. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που εκτυλισσόταν το περιστατικό στο σπίτι βρίσκονταν και τα δύο μωρά του ανδρόγυνου, ηλικίας - τότε - μόλις 6 και 18 μηνών. Αμέσως μετά την αποτρόπαια πράξη του, ο 37χρονος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της Σητείας και παραδόθηκε.

Λίγα 24ωρα αργότερα, ο 37χρονος είχε απολογηθεί στον ανακριτή Λασιθίου και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Τον περασμένο Μάρτιο, ούτε ο κατηγορούμενος, ούτε η υπεράσπισή του θέλησαν να κάνουν την παραμικρή δήλωση στους δημοσιογράφους. Με βλέμμα ανέκφραστο και σκυφτό το κεφάλι, ο συζυγοκτόνος αποχώρησε, μετά την απολογία του, από το Δικαστικό Μέγαρο της Νεάπολης, χωρίς να πει κουβέντα...

«Κατ’ εξακολούθηση κακοποίηση της θανούσας»

Μιλώντας, τότε, στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” και την “ΚΡΗΤΗ TV”, η δικηγόρος της οικογένειας της 32χρονης, κ. Βούλα Δημητριάδου, είχε κάνει λόγο για κατ’ εξακολούθηση κακοποίηση που υφίστατο από τον σύζυγό της η Κατερίνα, ενώ στάθηκε και στην καθυστέρηση που επέδειξαν να επιληφθούν της εν λόγω περίπτωσης, πριν συμβεί το μοιραίο, οι αρμόδιες δομές. «Δεν της επέτρεπε να έχει επικοινωνία με τα συγγενικά της πρόσωπα (μητέρα, αδέλφια), της απαγόρευε να ντύνεται όπως η ίδια επιθυμούσε και της έπαιρνε τον μισθό από τα χέρια (...). Αν αγαπάς τα παιδιά σου, αποφεύγεις να κακοποιείς τη μητέρα τους. Αποφεύγεις να φωνάζεις και να απειλείς τη μητέρα των παιδιών σου ότι, “αν πας να καταγγείλεις οτιδήποτε, θα σκοτώσω κι εσένα και τα παιδιά”», είχε δηλώσει τότε η δικηγόρος.

«Κατ’ εξακολούθηση κακοποίηση της Κατερίνας, αλλά και οποιασδήποτε γυναίκας μπορεί να καταλήξει μοιραία στον θάνατο, στη δολοφονία. Έπρεπε να λειτουργήσουν οι δομές και οι Αρχές. Δεν πρέπει να καθυστερούν αυτές οι καταγγελίες, όταν πρόκειται για άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας, γιατί δε γνωρίζουμε και δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε την εξέλιξη που μπορεί να έχει», είχε προσθέσει, τότε, η κ. Δημητριάδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News