Κρήτη

Στο τροχόσπιτο έκρυβαν άλλα «πράγματα» - Σε ερημική τοποθεσία τα ναρκωτικά

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν από ηρωίνη μέχρι κοκαΐνη, κάνναβη, λεφτά, ζυγαριές ακριβείας και κινητά τηλέφωνα.

Στην σύλληψη 6 ατόμων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο Ρέθυμνο και Χανιά προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης, έπειτα από εξονυχιστικούς ελέγχους σε τροχόσπιτο που είχε εγκατασταθεί σε ερημική τοποθεσία του Δήμου Αποκορώνου.

Αναλυτικότερα κατασχέθηκαν, περισσότερα από 150 γραμμάρια ηρωίνης, 11,2 γραμμάρια κοκαΐνης, 25,6 γραμμάρια κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, δύο ζυγαριές ακριβείας και 14 κινητά τηλέφωνα.

Αναλυτικά πώς οργανώθηκε η επιχείρηση 

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ρεθύμνης, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, 6 άντρες ( 4 άνδρες ηλικίας  36, 37, 43 και 47 ετών και 2 γυναίκες ηλικίας 22 και 31 ετών), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξακριβώθηκε ότι δύο ημεδαποί ηλικίας 43 και 47 ετών και μία αλλοδαπή ηλικίας 31 είχαν εγκαταστήσει σε ερημική αγροτική περιοχή του Δήμου Αποκορώνου τροχόσπιτο, το οποίο χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Στην συνέχεια εντοπίστηκαν 3 ημεδαποί (36χρονος, 37χρονος και 22χρονη) , οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκαν σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας στο ανωτέρω Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 101 γραμμάρια ηρωίνης και 2,2 γραμμάρια κάνναβης, ,τα οποία όπως διαπιστώθηκε, σε προγενέστερο χρόνο είχαν προμηθευτεί από το ανωτέρω τροχόσπιτο.

Ακολούθησε έρευνα στο τροχόσπιτο από αστυνομικούς  του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ρεθύμνης, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων.

Κατά την διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 50,7 γραμμάρια ηρωίνης,
  • 11,2 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 23,4 γραμμάρια κάνναβης,
  • Δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • Τρία πτυσσόμενα μαχαίρια,
  • Μία συσκευή παραγωγής ηλεκτροσόκ (φακός- τέιζερ),
  • Το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ,
  • 14 κινητά τηλέφωνα και
  • 27 ναρκωτικά δισκία τα οποία στερούνταν ιατρική συνταγή.

Επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.

 

 

Σχόλια