default-image

Δυστύχημα με καυστική σόδα σε οινοποιείο: Αναβλήθηκε η δίκη, ξέσπασαν οι συγγενείς

Κρήτη
Δυστύχημα με καυστική σόδα σε οινοποιείο: Αναβλήθηκε η δίκη, ξέσπασαν οι συγγενείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίκη αναβλήθηκε για το καλοκαίρι του 2020

Αναβολή για τις 29 Ιουνίου του 2020 πήρε η δίκη για το δυστύχημα που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2014 στο οινοποιείο της ΕΑΣΗ στην Αυγενική Ηρακλείου.

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η αναβολή ζητήθηκε εξαιτίας απουσίας ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Στην αίθουσα συγγενείς του νεκρού ξέσπασαν στο άκουσμα της αναβολής.

«Είναι ντροπή αυτό που γίνεται,  ένας άνθρωπος χάθηκε και αυτοί νομίζουν ότι θα τη γλιτώσουν με τις αναβολές» , φώναξε συγγενής  απευθυνόμενος στην αίθουσα με την πρόεδρο του Δικαστηρίου να του ζητά να ηρεμήσει.

Τι συνέβη τον Αύγουστο του 2014

Μνήμες από το δυστύχημα που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2014 στο οινοποιείο της ΕΑΣΗ στην Αυγενική Ηρακλείου, αναμένεται να ξυπνήσουν σήμερα Πέμπτη στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Τρεις εργαζόμενοι κι ένας οδηγός βυτιοφόρου είχαν υποστεί σοβαρά εγκαύματα όταν "περιλούστηκαν" με καυστική σόδα που εκτοξεύτηκε πάνω τους, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού δεξαμενής μούστου.

Και οι τέσσερις εγκαυματίες είχαν νοσηλευτεί στις ΜΕΘ ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου Νοσοκομείου.

Ο ένας από αυτούς (41 ετών), ωστόσο, άφησε την τελευταία του πνοή μερικές ημέρες αργότερα στο ΚΑΤ, όπου είχε στο μεταξύ διακομιστεί λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι πέντε άτομα που βαρύνονται με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας δια παραλείψεως και της σωματικής βλάβης εξ αμελείας δια παραλείψεως κατά συρροή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News