Κρήτη

Αγέλες σκύλων σκότωσαν αιγοπρόβατα - «Λυγίζει» ο κτηνοτρόφος /Σκληρές εικόνες

Σοκαρισμένος ο κ.Μαλιαράκης μετράει τις απώλειες μετά από την επίθεση στο μαντρί του με το ψυχικό και οικονομικό κόστος να είναι δυσβάστακτο.

Μάστιγα για τα αιγοπρόβατα στην ευρύτερη περιοχή του Καινούριου χωριού του Δήμου Χερσονήσου αποτελούν οι επιθέσεις από αγέλες σκύλων.

Αμέτρητα ζώα έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες μόνο ημέρες με τους κτηνοτρόφους να απευθύνουν έκκληση να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων που αποδεκατίζουν τα κοπάδια τους.

O άτυχος κτηνοτρόφος, Γιώργος Μαλιαράκης, απαρηγόρητος περιγράφει στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV,  πώς αδέσποτα σκυλιά σκότωσαν δεκάδες νεογέννητα και ενήλικα από τα ζώα του κοπαδιού που με κόπο καταφέρνει να συντηρεί στη μάντρα του, στο Καινούριο Χωριό.

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές. Νεκρά αρνιά, πρόβατα και κατσίκια. Ζώα που ψυχορραγούν και άλλα που για να μείνουν στη ζωή χρειάζονται φροντίδα και επιπλέον έξοδα.

Στην προσπάθεια να ακινητοποιήσει ένα από τα σκυλιά ο….. γιος του παθόντα δέχθηκε δάγκωμα.

Το φαινόμενο της εγκατάλειψης σκύλων έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις με τα αδέσποτα να σχηματίζουν αγέλες και να αποδεκατίζουν τα κοπάδια στην ευρύτερη περιοχή. Μέσα σε μόλις δύο μέρες έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις με θύματα αιγοπρόβατα αλλά και κότες.

Ζώα που με κόπο και βάσανα προσπαθούν οι κτηνοτρόφοι να εκθρέψουν για να εξασφαλίσουν ένα πενιχρό μεροκάματο.

Οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση τόσο προς τους αρμόδιους να βρουν λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων, αλλά και σε όσους εγκαταλείπουν τα ζώα τους στην περιοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια