Σήμα κινδύνου σε Δήμους λόγω κινητικότητας

Κρήτη
Σήμα κινδύνου σε Δήμους λόγω κινητικότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελλείψεις και αποχωρήσεις προκαλούν «πονοκέφαλο»

Σήμα κινδύνου λόγω κινητικότητας εκπέμπουν δήμαρχοι στο νησί μας, οι οποίοι περιγράφουν τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, με φόντο τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στις οικονομικές, τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες.

Για παράδειγμα, στον Δήμο Βιάννου τέσσερις υπάλληλοι μετακινήθηκαν πέρυσι, ενώ άλλοι τέσσερις επιθυμούν να μετακινηθούν σε άλλον ΟΤΑ.

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Οροπεδίου, μόλις πέντε είναι οι μόνιμοι υπάλληλοι που εργάζονται εντός του Δημαρχείου, με τις ελλείψεις σε προσωπικό να αγγίζουν τις 30, σύμφωνα με τον Γιάννη Στεφανάκη.

Το σύστημα διοίκησης των Δήμων και το ελάχιστο κόστος λειτουργίας των μικρών Δήμων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων προς την κυβέρνηση για τον δήμαρχο Ανωγείων κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ.

Πάντως, μέχρι τον Μάιο θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για τις οποίες, αν ισχύουν οι πληροφορίες που διαθέτει ο κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης, θα είναι... σταγόνα στον ωκεανό.

Όπως πληροφορήθηκε, περίπου 6.000 άτομα μόνιμο προσωπικό ζητούν συνολικά Δήμοι όλης της χώρας, ενώ οι θέσεις που αναμένεται να καλυφθούν από την κυβέρνηση αγγίζουν τις 400.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News