Κρήτη

Έκθεση

ΟΙΝΟΤΕΚΑ Wine Exploring Festival: Ο θεσμός του κρασιού επιστρέφει για πέμπτη χρονιά

Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020, 12:00 μμ, Aquila Atlantis Hotel - Ηράκλειο

Ένα ταξίδι στον οινικό χάρτη της Ελλάδας και του κόσµου

H OINOTEKA για 5η συνεχόµενη χρονιά παρουσιάζει την έκθεση που έχει γίνει θεσµός “ ΟΙΝΟΤΕΚΑ Wine Exploring Festival”, στους φιλόξενους χώρους του ξενοδοχείου Aquila Atlantis Hotel.

«Σταθεροί στο ραντεβού µας µε το οινόφιλο κοινό και επαγγελµατίες και µε πυξίδα την εµπειρία των προηγούµενων διοργανώσεων αλλά και το πάθος µας για το κρασί και τα αποστάγµατα, σας καλούµε να ταξιδέψουµε µαζί στον οινικό χάρτη της Ελλάδας και του κόσµου.

Έχοντας βρει τα οινοποιεία της επόµενης δεκαετίας, είµαστε έτοιµοι να σας τα συστήσουµε και οι οινοπαραγωγοί µε την σειρά τους, να σας παρουσιάσουν τις νέες εσοδείες τους, αλλά και τα κρασιά που έχουν εξελιχθεί στο πέρασµα του χρόνου, επιλέγοντας για ακόµη µια χρονιά την κατάλληλη χρονική στιγµή.

Επαγγελµατίες και οινόφιλοι που επιθυµούν να ανακαλύψουν τους µαγικούς δρόµους του κρασιού, µπορούν να ξεναγηθούν στον υπέροχα διαµορφωµένο χώρο της έκθεσης, να γευτούν τις βασικές γηγενείς ποικιλίες του τοπικού, εθνικού και διεθνούς αµπελώνα, να ανακαλύψουν µοναδικές ποικιλίες και πώς αυτές ‘’δουλεύουν’’ στα τελικά χαρµάνια, καθώς και να γνωρίσουν από κοντά το µεράκι των οινοποιών για το κρασί.

Κρασιά από την Κρήτη, την Θεσσαλία, την Αττική ,τη Στερεά Ελλάδα ,την Πελοπόννησο, την Μακεδονία καθώς επίσης από την Ιταλία και τον υπόλοιπο κόσµο, θα βρίσκονται στο χώρο της έκθεσης, ενώ και αυτή την χρονιά θα φιλοξενηθούν επιλεγµένα spirits & αποστάγµατα.

Όπως κάθε χρονιά, στο πλαίσιο του #OWEF, θα πραγµατοποιηθούν εξιδεικευµένα Limited σεµινάρια κρασιού για επαγγελµατίες και οινόφιλους µε περιορισµένο αριθµό θέσεων (δηλώσεις συµµετοχής: winefestival.oinoteka.gr/visitors-gains/ )

  • Συνδυασµός κρασιού-φαγητού: Όλα τα µυστικά του! | Με τον Σίµο Γεωργόπουλο

Μας το ζητάτε συνεχώς και εµείς σας το προσφέρουµε ξανά! Η αρµονία φαγητούκρασιού αποτελεί την πεµπτουσία της γαστρονοµικής απόλαυσης και ο Σίµος Γεωργόπουλος είναι εδώ για ένα µοναδικό masterclass που θα αναλύσει τα µυστικά της και θα σας βάλει στην θέση του sommelier!

  • Simplicity in Hospitality | Με τον Γιώργο Δενδράκη & The Art Of Cocktail team

- The Philosophy of Simplicity

- Hospitality in 2020 = Gastronomic Experience

- Non alcohol project: Sodas, Kombucha, etc

- Aperitivo = Low abv = whats next?

- Simplicity drinks: Looks simple but…

  • All about Fortified Wines | Με τον Άγγελο Αντωνίου

Δοκιµάζοντας ενισχυµένα κρασιά από όλο το κόσµο θα ταξιδέψουµε µαθαίνοντας τα γοητευτικά τους µυστικά. Θα πραγµατοποιηθεί γευστική δοκιµή των κρασιών:

- Porto Ruby, Ramos Pinto

- Porto Tawny, Ramos Pinto

- Sherry Fino Jarana, Lustau

- Sherry Pedro Ximenez San Emilio, Lustau

- Marsala Fine Ambra Seco, Baglio Baita Alagna

- Madeira Alvada 5yo Rich, Brandy’s

- Madeira 10yo Sercial, Brandy's

- Μαρουβάς

  • 20 µύθοι για το κρασί | Με τον Σίµο Γεωργόπουλο

Ο κόσµος του κρασιού είναι γεµάτος από µύθους και αντιλήψεις και ο Σίµος Γεωργόπουλος έρχεται να διαχωρίσει τις αλήθειες από τα ψέµατα ξεκινώντας από το αµπέλι και φτάνοντας ως το ποτήρι. Και φυσικά να ξεδιαλύνει τις δικές σας απορίες για το αγαπηµένο προϊόν. Ένα σεµινάριο στο οποίο καλό είναι να έρθετε µε σκονάκι!

  • Five steps for fine Wine Service | Με τον Άγγελο Αντωνίου

Θα µάθουµε µε απλούς τρόπους πως πρέπει να κινούµαστε στο εστιατόριο και πως θα κάνουµε ένα σωστό σέρβις στους επισκέπτες µας. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγµατοποιηθεί το 3ο Magnum Charity Gala. Μια δηµοπρασία µε φιλανθρωπικό σκοπό, όπου οι συµµετέχοντες παραγωγοί του #OWEF προσφέρουν Double Magnum φιάλες. Τα χρήµατα που θα συγκεντρωθούν από τη διαδικασία της δηµοπρασίας, θα διατεθούν σε ιδρύµατα που θα ανακοινωθούν κατά την διάρκεια του Gala.

Όλους τους επισκέπτες της έκθεσης θα περιµένουν πολλές εκπλήξεις και διαγωνισµοί, µε κορυφαία την κλήρωση της µοναδικής ευκαιρίας που σας δίνει η ΟΙΝΟΤΕΚΑ και το Οινοποιείο ΠΑΡΑΣΧΟΣ , για ένα αξέχαστο και µαγικό Wine Tour, στο οινοποιείο Παράσχος, στην Ιταλία! Η συµµετοχή στην κλήρωση γίνεται µε κάθε αγορά οποιασδήποτε φιάλης κρασιού του οινοποιείου Παράσχος όπως και µε κάθε αγορά PREMIUM PASS για το #OWEF.

Συνοδοιπόρος στο µαγικό ταξίδι του #OWEF είναι η Karenta , έτοιµη να σας µυήσει στην τεχνολογική υπεροχή όλων των νέων µοντέλων αυτοκινήτων, δίνοντας και φέτος την δυνατότητα στους συµµετέχοντες της έκθεσης να πραγµατοποιήσουν Test Drive των κορυφαίων µοντέλων.

Η αυλαία του #OWEF, θα ανοίξει την Παρασκεύη 31|01|2020, µε ένα µοναδικό στο είδος του event: Secret Party by Bottega! Aπευθύνεται σε περιορισµένο αριθµό συµµετεχόντων και σε χώρο που ανακοινώνεται µόλις µια ώρα πριν την έναρξη του Party. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούµε επικοινωνήστε µαζί µας.

Where” is always Secret...

“With who” ...?

Σας περιµένουµε WineLovers!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια