Κρήτη

Λιμάνια: Αντιδράσεις για σενάρια μεταφοράς του ελέγχου τους από Δήμους στο υπουργείο

Μια τέτοια εξέλιξη φαντάζει ενοχλητική για τους αυτοδιοικητικούς, που σήμερα έχουν υπό τη σκέπη τους τα λιμάνια μέσω των δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Κάθε άλλο παρά με καλό μάτι είδαν αρκετοί αυτοδιοικητικοί, εδώ στο νησί μας, τη δήλωση του Λασιθιώτη υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, με την οποία προανήγγειλε τη μεταφορά των λιμανιών από τον έλεγχο των Δήμων στον έλεγχο του υπουργείου.

Μια τέτοια εξέλιξη φαντάζει ενοχλητική για τους αυτοδιοικητικούς, που σήμερα έχουν υπό τη σκέπη τους τα λιμάνια μέσω των δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Εδώ που τα λέμε δεν είναι και μια εξέλιξη που συνάδει με αυτό που λέμε “αποκέντρωση αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος προς την Αυτοδιοίκηση”.

Χαρακτηριστικά είναι τα προειδοποιητικά “πυρά” που “έριξε” ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός. Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, που έγιναν στο πλαίσιο του 5ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της “Ναυτεμπορικής”, αναφορικά με τις προωθούμενες αλλαγές στο μοντέλο λιμενικής διακυβέρνησης, που ως απώτερο στόχο έχουν - όπως ο ίδιος προανήγγειλε - την ένταξη των λιμένων που σήμερα βρίσκονται υπό τον έλεγχο Δήμων και Κοινοτήτων στον έλεγχο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Ξαναμπαίνει στο τραπέζι ένα θέμα που θεωρητικά έχει λυθεί.

Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι δυνατόν, σε πόλεις που διαθέτουν ένα μικρό λιμενικό, το παραλιακό τους μέτωπο να το διαχειρίζεται άλλος εκτός από την ίδια την πόλη.

Είναι αναμενόμενο ότι το συγκεκριμένο θέμα φέρνει έναν μεγάλο προβληματισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εφόσον εφαρμοστεί. Φαντάζομαι ότι θα υπάρξει δυνατότητα επικοινωνίας και ενημέρωσης για να πάρουμε θέση. Ασφαλώς το ζήτημα αυτό θα το επικοινωνήσουμε στην ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια