Πρώτος μεταξύ 8.305 μαθητών 12χρονος Κρητικός

Κρήτη
Πρώτος μεταξύ 8.305 μαθητών 12χρονος Κρητικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

12χρονο Κρητικόπουλο αρίστευσε σε διαγωνισμό Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης

Τελικά δεν είναι και λίγο μέσα σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την “κινητομανία” και τη χρήση των σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων - συνήθως προς άσκοπη δυστυχώς χρήση - να αναδεικνύεται το “άστρο” ενός μαθητή Στ’ τάξης για τις ικανότητές του στην κριτική και στην υπολογιστική σκέψη του!

Το παραπάνω απέδειξε περίτρανα και μέσα από τον πανελλαδικό διαγωνισμό “BEBRAS” ένας μικρός Ηρακλειώτης, μαθητής του 28ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, ο Αντώνης Παπαδόπουλος, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της “ΚΡΗΤΗ TV”, μιλώντας για την πρωτιά του μεταξύ 8.305 μαθητών σε όλη την Ελλάδα!

«Ο διαγωνισμός είχε να κάνει με δέκα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν μαθητές μπροστά σε μια οθόνη του υπολογιστή μέσα σε 35 λεπτά, θέματα που δε χρειάζονταν προηγούμενη γνώση ή διάβασμα κάποιας ύλης, αλλά έπρεπε να αναπτύξουν την υπολογιστική τους σκέψη, τη λογική και την παρατηρητικότητα», σημείωσε ο δάσκαλος και εκπαιδευτικός του 28ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου κ. Νίκος Χουρδάκης, συμπληρώνοντας για τον μαθητή του πως «ο Αντώνης αρκετά χρόνια τώρα, από μικρός στο σπίτι παρέα με τους γονείς του, ασχολιόταν με θέματα γρίφων - και όχι μόνο - και, έχοντας την εμπειρία, κατάφερε με ιδιαίτερη ευκολία να “θριαμβεύσει” στον εν λόγω διαγωνισμό. Ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη το σκορ του Αντώνη (σ.σ. 100%!). Ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη, γιατί ήταν από τους ελάχιστους μεταξύ των 8.300 περίπου συμμετεχόντων».

Ο 12χρονος μαθητής, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, δήλωσε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής πως «αυτό το συναίσθημα που σου προκαλεί αυτή η διάκριση είναι πρωτόγνωρο, αρκετά ωραίο και μακάρι να το νιώσουν κι άλλα παιδιά για να βοηθηθούν μελλοντικά να πάνε παραπέρα. Ο διαγωνισμός μού φάνηκε τελικά πιο εύκολος από ό,τι πέρυσι, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είχε έναν αυξημένο βαθμό δυσκολίας, όπως άλλωστε κάθε διαγωνισμός. Αυτός είχε δέκα ερωτήματα - τέσσερα τα οποία ήταν εύκολα, τρία τα οποία ήταν μέτριας δυσκολίας και τρία ακόμα που ήταν αυξημένης. Είχα μελετήσει αρκετά και προηγούμενα θέματα-παραδείγματα του “BEBRAS” ώστε να καταφέρω μια υψηλή βαθμολογία, και τελικά αποδείχτηκε ότι κατέγραψα σκορ 100%, παρά τον χρονικό περιορισμό».

Το “παιδί-θαύμα” - όπως αποκαλούν πολλοί τον 12χρονο - δεν παρέλειψε να ευχηθεί όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για όλα τα παιδιά της ηλικίας του: «Αν ήταν να κάνω μια ευχή θα ήταν να συνεχίζω αναλόγως την καθημερινότητά μου και την πρόοδο. Και εύχομαι σε όλα τα παιδιά να κάνουν το ίδιο και να βάζουν υψηλά τον πήχη και να τα καταφέρνουν».

Ο διαγωνισμός “BΕΒΡΑS”

Ο διαγωνισμός “BΕΒΡΑS” στην Ελλάδα διοργανώθηκε για δεύτερη φορά τον περασμένο Νοέμβριο (18/11 έως 29/11/2019) από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πλήθος άλλων φορέων και εθελοντών. Σε αυτόν συμμετείχαν 21.717 μαθητές/τριες από τη Γ’ δημοτικού έως τη Β’ λυκείου με διαφορετικά θέματα σε κάθε ηλικιακή ομάδα. Ειδικότερα στα δημοτικά σχολεία συμμετείχαν 13.815 μαθητές/τριες σε διαφορετικά θέματα για τις Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεις.

Συγχαρητήρια από τη διεύθυνση του 28ου Δημοτικού Σχολείου

Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση της διευθύντριας του σχολείου του μικρού Αντώνη Παπαδόπουλου, της κ. Ρένας Ζαχαριουδάκη, η οποία στο μήνυμά της ανέφερα τα εξής: «Σημαντική διάκριση μαθητή μας! Ο Αντώνης Παπαδόπουλος του τμήματος Στ’ 1 είχε μια πολύ σημαντική διάκριση στην ελληνική διοργάνωση του Μαθητικού Διαγωνισμού Πληροφορικής και Υπολογιστικής Σκέψης BEBRAS.

Ο Αντώνης απάντησε σωστά σε όλες τις ερωτήσεις του διαγωνισμού, βαθμολογήθηκε με Άριστα 100 και κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 8.305 μαθητές Ε’ και Στ’ Δημοτικού που συμμετείχαν στον διαγωνισμό σε όλη την Ελλάδα. Του απονεμήθηκε Ειδικό Βραβείο Διάκρισης που στάλθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, διοργανωτή του διαγωνισμού στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια στον Αντώνη, τους γονείς του και τους δασκάλους του, καθώς και σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στον διαγωνισμό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News