«Βλέπουν» θερμό επεισόδιο με την Τουρκία οι βουλευτές της Κρήτης

Κρήτη
«Βλέπουν» θερμό επεισόδιο με την Τουρκία οι βουλευτές της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είπαν οι βουλευτές στην εκπομπή "Ώρα Αιχμής" για την τουρκική προκλητικότητα

Τις πιθανότητες για ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία ανέλυσαν στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV βουλευτές της Κρήτης.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης αναφέρθηκε στις λεπτές ισορροπίες που επικρατούν στην περιοχή μας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μέσω της διπλωματικής οδού κάνει τα πάντα για να φρενάρει την ''επιθετική'' Τουρκία τονίζοντας όμως ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση και η χώρα δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων με ότι αυτό συνεπάγεται για την πιθανότητα πολεμικής εμπλοκής.

Στο ίδιο μήκος κύματός και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης που άσκησε όμως κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει διπλωματικά την Τουρκίας υπογραμμίζοντας ότι η αντίδραση της χώρας μας πρέπει να είναι άμεση αν η Τουρκία κάνει πράξη τις απειλές της.

Την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου λίγων ωρών που θα φέρει όμως σημαντικές εξελίξεις μετά βλέπει και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στο Ηράκλειο Βαγγέλης Κεγκέρογλου κάνοντας λόγο για αναγκαία εθνική συνεννόηση μιας και θεωρεί ότι η Τουρκία γρήγορα θα κάνει πράξη τις απειλές της. Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην έλλειψη σχεδίου από την κυβέρνηση που ακολουθά όπως είπες τις εξελίξεις την Τουρκίας όπως αυτή τις διαμορφώνει.

Ο Μανόλης Συντυχάκης Βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε προβληματισμένος βλέποντας τα επικίνδυνα παιχνίδια που διαμορφώνονται στην περιοχή μας τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση παρασύρεται από την ταχτικής ευρωπαϊκών δυνάμεων αλλά και των ΗΠΑ που κάνουν απλά το δικό τους παιχνίδι εις βάρος της χώρας μας με ότι αυτό συνεπάγεται για την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Γιώργος Λογιάδης αναφέρθηκε στα θερμά επεισόδια των κυβερνοεπιθέσεων από την Τουρκία αλλά και στον ρόλο που διαδραματίζουν κάποιες χώρες τονίζοντας ότι οι κινήσεις της χωράς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές.

Πάντως αρκετοί από τους βουλευτές στο πάνελ της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» στην ΚΡΗΤΗ TV συμφώνησαν ότι η Τουρκία ακολουθεί την πάγια τακτική προσπαθώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα. Θεωρεί δε ότι πλέον ωριμάζει η σκέψη στην ηγεσία της για να υλοποίηση στην πράξη την επεκτατικής πολιτικής της, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για εθνική συνεννόηση αλλά και αυξημένη ετοιμότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News