14χρονη έπεσε θύμα βιασμού από άγνωστο στο διαδίκτυο

Κρήτη
14χρονη έπεσε θύμα βιασμού από άγνωστο στο διαδίκτυο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ακόμη υπόθεση κακοποίησης ανήλικου κοριτσιού μέσω internet

Προβληματισμό προκαλούν και τα εκατοντάδες χιλιάδες email και σε Έλληνες χρήστες του διαδικτύου, από απατεώνες που ζητούν χρήματα για να μην δημοσιοποιήσουν βίντεο ερωτικό.

Ανησυχία προκαλεί και στην κοινωνία της Κρήτης η νέα διαδικτυακή απειλή σεξουαλικής εκβίασης καθώς ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των ανήλικων χρηστών που εξαπατώνται από αγνώστους, μέσω της κοινοποίησης προσωπικών φωτογραφιών.

Ο πρόεδρος του CSI του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας Μάνος Σφακιανάκης αναφέρθηκε σε μια έγγραφη καταγγελία 14χρονης από το νησί, η οποία έπεσε θύμα κακοποίησης χωρίς οι γονείς της να γνωρίζουν το παραμικρό.

Συγκλονιστική η περιγραφή του κ. Σφακιανάκη: «Σε μια κόλλα χαρτί, μια 14χρονη από την Κρήτη περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε από άγνωστο τον οποίο γνώρισε στο διαδίκτυο.  Πήγε σε ραντεβού μαζί του και κακοποιήθηκε».

Με τραύματα στην ψυχή και με τον φόβο να κυριαρχεί, η ανήλικη έκρυψε από τους γονείς της, τα όσα δραματικά βίωσε, όμως κατάφερε με δύναμη ψυχής να εξομολογηθεί γραπτώς την κακοποίηση της, στους ειδικούς.

Την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου εφιστά ο κ. Μάνος Σφακιανάκης και για την νέα οικονομική απάτη πολιτών, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία είναι εκβιαστικού περιεχομένου.

Άγνωστοι στέλνουν μαζικά μηνύματα σε χρήστες του διαδικτύου , ζητώντας τους 950 ευρώ για να μην δημοσιοποιήσουν βίντεο ερωτικού περιεχομένου, το οποίο όμως δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News