Κρήτη

Γιώργος Καπελλάκης: Ο άνθρωπος που «νίκησε» τον εαυτό του

Η μοιραία βουτιά και ο αγώνας για μια ζωή γλυκιά και δημιουργική

Ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Γιώργος Καπελλάκης , που μας έχει κάνει περήφανους με τις διακρίσεις του σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Επίπεδο, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Βραδινές Ιστορίες». Η αφήγηση του συγκλονιστική.

Ο Γιώργος Καπελλάκης είναι ένας άνθρωπος που ζει για να αγωνίζεται.

Η ιστορία του ξεκίνησε από ένα ημιορεινό χωρίο, τις Άνω Άσιτες.

Ένα καλοκαίρι στη Κρήτη, έκανε τη μοιραία βουτιά που τον καθήλωσε με τετραπληγία.

Το ατύχημα αυτό θα αλλάξει τα δεδομένα της ζωής του.

«Η αλήθεια είναι ότι η ιστορία μου κάποια στιγμή πήρε δραματική μορφή, αλλά με την πάροδο του χρόνου έγινε γλυκιά, ενδιαφέρουσα και πήρε μια μορφή που δεν πίστευα στην αρχή. Σε αυτό βοήθησε το ευρύτερο οικογενειακό μου περιβάλλον, οι φίλοι μου αλλά και η θέληση μου να ξεπεράσω τις δυσκολίες και να αποφασίσω πως έπρεπε να ζήσω.»

Αύτη η βουτιά , ήταν η αφετηρία για να αρχίσει έναν αδιάκοπος αγώνα, εμπνέοντας όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, αλλά πολύ περισσότερο εκείνους που βαλτώνουν σε πλασματικές δυσκολίες.

Όπως αναφέρει σε μια συγκλονιστική παραδοχή, «πολλές φορές βλέπουμε ανθρώπους να αποκτούν αναπηρίες χωρίς να φταίνε, σε τροχαία που προκαλούν άλλοι. Στην περίπτωση μου, η αναπηρία μου ήρθε από την δική μου πράξη και ευθύνη και είμαι υπεύθυνος για τις συνέπειες. Αν δεν μπορούσα να το παραδεχτώ αυτό, δεν θα μπορούσα να συνεχίσω την ζωή μου.»

Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στην κολύμβηση, Γιώργος Καπελλάκης μίλησε για τα παιδικά του χρόνια και την γνώση όλων των αγροτικών εργασιών, την αγάπη του για τον τουρισμό και την καριέρα που ήθελε να ακολουθήσει πριν την βουτιά, στις «Βραδινές Ιστορίες» και στον Στέλιο Ζερβό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια