Κρήτη

«Αντιθέσεις»: Ο φάκελος των Ελληνοτουρκικών, η Ανατολική Μεσόγειος και οι Γεωπολιτικές Ανακατατάξεις

Καλεσμένος ο καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Στέλιος Περράκης

Αυτή την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου στις 22.00, ο καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Στέλιος Περράκης, στις «Αντιθέσεις» και τον Γιώργο Σαχίνη, σε μια άκρως επίκαιρη συζήτηση.

Το Διεθνές Δίκαιο – η συζήτηση για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ , το δικαίωμα στα 12 ναυτικά μίλια Χωρικών Υδάτων και η πρακτική δεκαετιών σε θάλασσα και αέρα.

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης , οι θεατές και αθέατες πτυχές του.

Οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ  και ο αναθεωρητισμός της από το μνημόνιο με την κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη, μέχρι τα ελληνικά νησιά που αμφισβητεί την κυριότητα τους. Άγνωστες πτυχές πολιτικών και νομικών  προκλητικών διεκδικήσεων και  το «κλειδί» της Κρήτης και των νησιών πέριξ αυτής.

Ο καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Στέλιος Περράκης,  πρώην μόνιμος πρέσβης στο Συμβούλιο της Ευρώπης και άλλοτε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου που εκπροσώπησε  την Ελλάδα σε υποθέσεις στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σε μια συνέντευξη που θα προκαλέσει αίσθηση και συζητήσεις αυτή την Παρασκευή στις 22.00 στις «Αντιθέσεις».

Στην εκπομπή παρεμβαίνει ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννης Μάζης.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια