Ο καιρός στην Κρήτη: Μέχρι 8 μποφόρ οι άνεμοι - Προειδοποιεί το Λιμεναρχείο

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Μέχρι 8 μποφόρ οι άνεμοι - Προειδοποιεί το Λιμεναρχείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκτακτο Δελτίο Θυελλωδών Ανέμων από την ΕΜΥ

Έκτακτο Δελτίο Θυελλωδών Ανέμων έχει εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για σήμερα, Πέμπτη.

Ειδικότερα, οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Κρητικό Πέλαγος πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί στα 7 με 8 μποφόρ, ενώ στο Νοτιοδυτικό Κρητικό Πέλαγος πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 7 με 8 μποφόρ.

Προειδοποιεί το Λιμεναρχείο

Για το λόγο αυτό, ανακοίνωση εξέδωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, στην οποία προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενώ, παράλληλα ενημερώνει το κοινό πως το προσωπικό του βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Πάντως, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν προβλέπεται να έχουμε απαγορευτικό στον απόπλου των πλοίων.

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στην Κρήτη. ΟΙ άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6, από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 6 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Στα δυτικά νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Ο καιρός το Σάββατο

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, αλλά τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το βράδυ στα κεντρικά και τα βόρεια. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News