Κρήτη

Οικοδομή: Ανακάμπτει ο κλάδος μετά τα 10 «πέτρινα» χρόνια

Την εποχή της κρίσης, τα ποσοστά ανεργίας άγγιζαν το 90%

Σημάδια ανάκαμψης παρουσιάζει η οικοδομική δραστηριότητα στο νησί μας, γεγονός που προκαλεί ικανοποίηση στον κλάδο των οικοδόμων μετά από μια 10ετή οικονομική κρίση, όπου τα ποσοστά ανεργίας άγγιζαν το 90%.

Μετά την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου καταγράφεται αύξηση 85,5% , το 10μηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2019, η Περιφέρεια Κρήτης έρχεται δεύτερη στην έκδοση οικοδομικών αδειών, σε επίπεδο χώρας.

Συγκεκριμένα, στο νησί μας, εκδόθηκαν 1.218 οικοδομικές άδειες, με την αύξηση να ανέρχεται σε 28,9% , σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Γωνιανάκη, πέρα από τις νέες οικοδομές, εκατοντάδες είναι τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί μας και αφορούν την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ οικονομική ανάσα στον κλάδο δίνουν και οι ανακαινίσεις ξενοδοχείων.

Από τους 8.000 οικοδόμους πριν 10 χρόνια, οι οικοδόμοι σήμερα ανέρχονται σε 3.500, σε επίπεδο Νομού Ηρακλείου, ενώ την ίδια ώρα καταγράφονται ελλείψεις σε εξειδικευμένους τεχνίτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια