Κρήτη

Διευθυντής Ογκολογικής Βενιζελείου: Η έλλειψη του φαρμάκου δεν εμφανίζεται πρώτη φορά

Εκείνο που προβληματίζει τους γιατρούς είναι η πιθανή αναβολή της θεραπείας του ασθενή με ό,τι αυτό συνεπάγεται

Για το σοβαρό αυτό πρόβλημα που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον τομέα της υγείας δίνει τη δική του απάντηση ο Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου κ. Νίκος Ανδρουλάκης στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα».

Όπως εξηγεί στον Λευτέρη Κουμαντάκη, η κατάσταση έχει αρχίσει από σήμερα να ομαλοποιείται. Ωστόσο το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το Βενιζέλειο, αλλά όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης και γενικότερα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, πρόκειται για παλιά, φτηνά φάρμακα τα οποία δε φέρνουν οι φαρμακευτικές εταιρίες στην Ελλάδα και κάπως έτσι δημιουργείται το πρόβλημα.

«Δεν εμφανίζεται πρώτη φορά το συγκεκριμένο πρόβλημα» τονίζει ο Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής του Βενιζελείου στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα».

Αυτό που προβληματίζει και τους ίδιους τους γιατρούς οι οποίοι προσπαθούν να βρουν λύσεις για να προχωρήσουν οι χημειοθεραπείες είναι ότι αν καμία από αυτές τις λύσεις δεν «περπατήσει», τότε η θεραπεία του ασθενή αναβάλλεται με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία του.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια