Μ. Λιονή: Ανάγκη να μπει σε πρώτο πλάνο η πολιτική προστασία

Κρήτη
Μ. Λιονή: Ανάγκη να μπει σε πρώτο πλάνο η πολιτική προστασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) στο πλαίσιο δράσης της Ενίσχυσης του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και της Ετοιμότητας για τη διαχείριση σεισμικού κινδύνου σε τοπικό επίπεδο, σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνου, διοργανώνει Εργαστήρια Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για σεισμό σε επίπεδο Δήμων.

Στα Εργαστήρια θα συμμετέχουν αρμόδια στελέχη των Δήμων, των Π.Ε. Χανίων και Ρεθύμνου και εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων.

Οι εν λόγω δράσεις, πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Ομιλητής είναι ο Πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π., καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

 Απαξίωση της Πολιτικής Προστασίας σε σχέση με την αναγκαιότητα  υποστήριξης  της μέχρι σήμερα, καταγράφει η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή μιλώντας στον 98.4 και στροφή το τελευταίο διάστημα μετά τις τραγωδίες που καταγράφονται πανελλαδικά.

Στα δύσκολα κεφάλαια σύμφωνα με την ίδια, ο τομέας της συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών και κατ’ επέκταση ο σχεδιασμός κι η τήρηση αυτού από τους πολίτες σε ώρα κρίσης. Ο τρόπος εκκένωσης μίας περιοχής, η εξεύρεση χώρων συγκέντρωσης, η παραμονή και φιλοξενία πολιτών εκτός των εστιών τους, όπως κι η διαχείριση αντιμετώπισης συνοδών φαινομένων ενός σεισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News