Ο καιρός στην Κρήτη: Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη - Πως θα εξελιχθεί ο καιρός;

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη - Πως θα εξελιχθεί ο καιρός;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Λιμεναρχείο, ωστόσο, τα πλοία δε φαίνεται να αλλάζουν τα δρομολόγιά τους

Σε ισχύ βρίσκεται το Δελτίο Θυελλωδών Ανέμων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με την ΕΜΥ στα πελάγη όλης τη χώρας πνέουν άνεμοι έντασης μέχρι και 8 Μποφόρ.  Ειδικότερα, στο Καρπάθιο και Ανατολικό Κρητικό Πέλαγος, οι άνεμοι πνέουν Βόρειοι - Βορειοδυτικοί στα 7 με 8 Μποφόρ. Στα ίδια Μποφόρ πνέουν Βόρειοι άνεμοι και στο Νοτιοανατολικό Κρητικό Πέλαγος, ενώ στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο και Δυτικό Κρητικό Πέλαγος πνέουν Βορειοανατολικοί άνεμοι στα 7 με 8 Μποφόρ.

Για το λόγο αυτό, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, στην οποία καλεί μεταξύ άλλων, όλους τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους, για όσο διαρκέσουν τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα, προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Πάντως, σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα δρομολόγια των πλοίων θα εκτελεστούν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές επικρατούν σήμερα στην Κρήτη όπου θα πέσουν και λίγα χιόνια στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι πνέουν Βόρειοι στα 7 με 8 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη κυρίως τις πρωινές ώρες. Από το βράδυ στα βόρεια, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 Μποφόρ με μικρή εξασθένηση. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, αλλά τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα ανατολικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή αλλά τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός την Παρασκευή

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα δυτικά. Πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός ο οποίος πιθανώς στα κεντρικά και τα βόρεια να είναι κατά τόπους ισχυρός.

Ο καιρός το Σάββατο

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 3 με 5 Μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, αλλά τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ο καιρός την Κυριακή

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, αλλά τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News