Κρήτη

Η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ανανεωμένη από σήμερα, στα χέρια των Κρητικών

Η σχέση του αναγνώστη με την εφημερίδα, αυτή η αμφίδρομη και περίπλοκη σχέση, είναι όπως όλες οι σχέσεις: με τον χρόνο εξελίσσεται, αποκτά διαφορετικό περιεχόμενο και προσαρμόζεται στις συνθήκες που επιβάλλει ο πανδαμάτωρ χρόνος.

Ανανεωμένη από σήμερα η εφημερίδα Νέα Κρήτη στα χέρια των Κρητικών. Όχι ριζικές αλλαγές, καθώς η “Ν.Κ.” παραμένει η “Ν.Κ.”, η εφημερίδα που αγαπήσατε και προτιμάτε εδώ και 19 και πλέον χρόνια.

Ωστόσο, η σχέση του αναγνώστη με την εφημερίδα, αυτή η αμφίδρομη και περίπλοκη σχέση, είναι όπως όλες οι σχέσεις: με τον χρόνο εξελίσσεται, αποκτά διαφορετικό περιεχόμενο και προσαρμόζεται στις συνθήκες που επιβάλλει ο πανδαμάτωρ χρόνος.

Η “Ν.Κ.” κατόρθωσε - και αυτό θεωρούμε το μεγαλύτερο επίτευγμά μας όλα αυτά τα χρόνια που κάνουμε αυτή τη δουλειά - από την πρώτη στιγμή, να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους αναγνώστες της. Μια σχέση που βασίζεται σε δύο πυλώνες: στην αλληλοεκτίμηση και στον αλληλοσεβασμό. Σεβόμαστε και εκτιμούμε τους αναγνώστες μας, και θεωρούμε ότι κι εκείνοι, εφόσον παραμένουν αναγνώστες μας, σέβονται και εκτιμούν εμάς. Διά του έργου μας, του φύλλου που κρατάτε αυτή τη στιγμή στα χέρια σας.

Αυτή η σχέση είναι που κράτησε την εφημερίδα όρθια σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες, όταν ο παραδοσιακός Τύπος, η εφημερίδα που τυπώνεται στο χαρτί, έχει υποχωρήσει και άπειρα σημαντικά και ιστορικά φύλλα σε όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο, φυσικά) έχουν οδηγηθεί στη λήθη ή σε αποκλειστικά ηλεκτρονικές (διά του διαδικτύου) εκδόσεις.

Η σχέση αλληλοσεβασμού και αλληλοεκτίμησης που είχαμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με τους αναγνώστες μας επέτρεψε στη “Ν.Κ.” να συνεχίσει και να βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε θέση όχι μόνο να βρίσκεται καθημερινά στο περίπτερο, αλλά και να προχωρά σε τομές στην εικόνα και το περιεχόμενό της.

Το φύλλο που κρατάτε στα χέρια σας, λοιπόν, παρουσιάζει κάποιες αισθητικές διαφορές με τη “Ν.Κ.” που είχατε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, αλλά κυρίως προσπαθεί να διαμορφώσει μια νέα πρόταση για τον αναγνώστη. Φυσικά η πληρότητα στην κάλυψη της τρέχουσας επικαιρότητας συνεχίζει να παραμένει προτεραιότητα - κάτι που διαπιστώνετε και ιδίοις όμμασι.

Ωστόσο δίπλα σε αυτήν, στο εξής η “Ν.Κ.” θα επιχειρήσει να “εμβαθύνει” περισσότερο. Αφενός, να αποτελέσει διά της πλούσιας αρθρογραφίας - που θα βρείτε στις σελίδες που φέρουν τη βινιέτα “Άποψη” - βήμα για την έκφραση γνώμης και άρα την παραγωγή άποψης και τελικά δράσης.

Διότι οι ιδέες διαμορφώνουν τον κόσμο μας και οι αρθρογράφοι της “Ν.Κ.”, τόσο οι μόνιμοι συνεργάτες όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που θα γράφουν στο εξής σε τακτική βάση, αλλά και οι επώνυμοι πολίτες που θα συμβάλλουν με τη δική τους άποψη, έχουν ιδέες και γνωρίζουν να τις επικοινωνήσουν.

Αφετέρου, να προσφέρει μια πιο βαθιά, πληρέστερη και τεκμηριωμένη όψη της ειδησεογραφίας και των θεμάτων που ενδιαφέρουν τους πολίτες της Κρήτης, “ανοίγοντας” τα ρεπορτάζ και εμπλουτίζοντάς τα με στοιχεία και υλικό που συλλέγουν οι ρεπόρτερ της “Ν.Κ.”.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι εσείς οι αναγνώστες της “Ν.Κ.” θα υποδεχτείτε θερμά αυτές τις αλλαγές και θα συνεχίσετε να αγκαλιάζετε την καθημερινή εφημερίδα της Κρήτης.

«Ν.Κ.»

Δείτε εδώ το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημεριδας "Νέα Κρήτη"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια