Κρήτη

Αποβάσεις, διαμαρτυρίες και αιτήματα στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου

Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία των μελών του Δ.Σ. του Παγκρήτιου Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Ρομά “Η Ελπίδα”.

Από πλευράς ατζέντας της δημοτικής Αρχής δεν έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου. Μάλιστα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι σχετικά λίγα συγκριτικά με τον συνήθη όγκο στα Δημοτικά Συμβούλια.

Η σημερινή συνεδρίαση έχει, όμως, μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς αιτημάτων δημοτών και παρατάξεων της αντιπολίτευσης που έχουν ζητηθεί να συζητηθούν.

Αναμένουμε, μάλιστα, αρκετές “αποβάσεις”.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία των μελών του Δ.Σ. του Παγκρήτιου Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλήνων Ρομά “Η Ελπίδα”.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου έχουν ζητήσει να παρευρεθούν στη συνεδρίαση ώστε να βάλουν στο τραπέζι συγκεκριμένα προβλήματα και αιτήματα σε σχέση με τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό των Ρομά στα Δύο Αοράκια. Το πιθανότερο είναι η κουβέντα να ανοίξει και σε άλλα θέματα, όπως το γνωστό ζήτημα της μετεγκατάστασης του καταυλισμού.

Μια άλλη “απόβαση” ετοιμάζουν στο αποψινό συμβούλιο εργαζόμενοι και εργαζόμενες του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ για άνεργους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε υπουργεία, και εποπτευόμενοι φορείς, των οποίων λήγουν οι συμβάσεις και θα βρεθούν στον δρόμο...

Μια εργασιακή υπόθεσή της έχει ζητήσει να θέσει, με συγκεκριμένα αιτήματα, εργαζόμενη η οποία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον Δήμο, ενώ η “Λαϊκή Συσπείρωση” θέτει θέμα καταδίκης της συνεργασίας αμοιβαίας αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, με φόντο φυσικά τη Βάση της Σούδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια