Θρίλερ με τις απειλές κατά Δανέλλη και την υπόθεση εκβιασμού φοιτήτριας που αυτοκτόνησε

Κρήτη
Θρίλερ με τις απειλές κατά Δανέλλη και την υπόθεση εκβιασμού φοιτήτριας που αυτοκτόνησε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινά στοιχεία στις τηλεφωνικές συνδέσεις με τα μηνύματα κατά Δανέλλη και Κοεμτζή. Η Λίνα Κοεμτζή είχε βρει τραγικό τέλος πέφτοντας στο κενό από τον ένατο όροφο των εστιών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Νοέμβριο του 2016, μετά από δημοσίευση φωτογραφιών της στο διαδίκτυο.

Μια αναπάντεχη εξέλιξη προέκυψε στην υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων που είχε δεχτεί πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Δανέλλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίζονται κοινά στοιχεία στις τηλεφωνικές συνδέσεις που εμπλέκονται στα εν λόγω μηνύματα κατά του Ηρακλειώτη πρώην βουλευτή και τις διαδικτυακές απειλές που είχε δεχτεί η αδελφή της αδικοχαμένης φοιτήτριας Λίνας Κοεμτζή, η οποία είχε χάσει τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη, τον Νοέμβριο του 2016.Πρόκειται για την κοπέλα η οποία είχε βρει τραγικό τέλος πέφτοντας στο κενό από τον ένατο όροφο των εστιών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από δημοσίευση φωτογραφιών της στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του ιστότοπου news247, για αμφότερες τις υποθέσεις - οι οποίες φαινομενικά είναι παντελώς άσχετες μεταξύ τους - οι Αρχές έχουν θεωρήσει ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» το ίδιο άτομο. Πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα, ο οποίος είχε προσαχθεί στη ΓΑΔΑ τον Ιανουάριο του 2019: Ο 40χρονος είχε τότε προσαχθεί ενώπιον των Αρχών, καθώς από τηλεφωνική σύνδεση που ήταν καταχωρισμένη στο όνομά του φέρεται πως είχαν αποσταλεί απειλητικά μηνύματα σε βάρος του Σπύρου Δανέλλη και της οικογένειάς του.

Ο 40χρονος φέρεται να εμπλέκεται, ωστόσο, και στην υπόθεση της Λίνας Κοεμτζή, η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, σύνδεση καρτοκινητής τηλεφωνίας με τα στοιχεία του 40χρονου εμπλέκεται στην υπόθεση απειλών που δέχτηκε πριν από περίπου ένα χρόνο μέσω Facebook η αδελφή της αδικοχαμένης φοιτήτριας.

Σύμφωνα με πηγές, ο 40χρονος εμφανίστηκε ως ο ιδιοκτήτης τηλεφωνικής σύνδεσης, η οποία μαζί με άλλες έχουν δηλωθεί και επικυρωθεί (verified) ως τηλέφωνα επικοινωνίας τού διαχειριστή του λογαριασμού του Facebook, από τον οποίο η αδελφή της Λίνας Κοεμτζή φέρεται να δέχτηκε απειλές.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η αδερφή της άτυχης φοιτήτριας είχε υποστηρίξει ότι δέχτηκε αίτημα φιλίας από άγνωστο άτομο. Σύμφωνα με την εν λόγω καταγγελία, κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους, εκείνος «άρχισε να μου μιλάει για την υπόθεση της αδερφής μου και να με απειλεί λέγοντας ότι, αν δε σταματήσουμε την έρευνα της υπόθεσης, θα μας βρει μεγάλο κακό και ότι, αν συνεχίσουμε έτσι, θα χάσουμε κι άλλο μέλος της οικογένειάς μου και στη συνέχεια μπλόκαρε τη συνομιλία».

«Πακιστανικά τηλέφωνα»  - Το σενάριο των καρτοκινητών- “φαντάσματα”

Επισημαίνεται, πάντως, ότι οι Αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο οι τηλεφωνικές συνδέσεις που “οδήγησαν” στον 40χρονο άνδρα να είναι «πακιστανικά» τηλέφωνα. Δεν αποκλείεται δηλαδή το ενδεχόμενο να πρόκειται για καρτοκινητά- “φαντάσματα”, τα οποία δημιουργήθηκαν με στοιχεία του εν λόγω ατόμου, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει δώσει τη συγκατάθεσή του και κυρίως χωρίς να είναι ο πραγματικός χειριστής τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε αμφότερες τις δικογραφίες (για την υπόθεση Δανέλλη και την υπόθεση Λίνας Κοεμτζή), ο 40χρονος έχει αρνηθεί την οποιαδήποτε συμμετοχή του. Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι έχει κληθεί ως ύποπτος και σε άλλες - άσχετες μεταξύ τους δικογραφίες - λόγω τηλεφωνικών συνδέσεων που αποδίδονται σ’ εκείνον. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 40χρονος έχει προχωρήσει και στην υποβολή σχετικής μήνυσης κατά αγνώστων, επισημαίνοντας πως σε αίτημα που έχει κάνει προς τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για την άμεση απενεργοποίηση συνδέσεων στο όνομά του, ήδη μία εταιρεία έχει απαντήσει ότι προχώρησε στην απενεργοποίηση... 34 συνδέσεων που εμφανίζεται ότι διέθετε στο όνομά του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News