Ντ. Μπακογιάννη: «Η Γερμανία δεσμεύεται από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής»

Κρήτη
Ντ. Μπακογιάννη: «Η Γερμανία δεσμεύεται από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαρακτήρισε λάθος της Γερμανίας να απουσιάζει η Ελλάδα από την διάσκεψη

«Hταν λάθος της Γερμανίας» επανέλαβε σε αυστηρό ύφος η βουλευτής Χανίων και πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη αναφορικά με την απουσία της χώρας μας από την διάσκεψη της προσεχούς Κυριακής στο Βερολίνο.

Η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV τόνισε πως η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε εκ νέου την Παρασκεύη πως δεσμεύεται από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής το οποίο έλαβε σαφή θέση υπερ της χώρας μας σε ότι αφορά το «μνημόνιο» Τουρκίας – Λιβύης.  Στο παρελθόν ως υπουργός Εξωτερικών η κ. Μπακογιάννη διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία των θαλάσσιων συνόρων με τη Λιβύη, προσπάθεια η οποία δεν ολοκληρώθηκε λόγω όπως είπε των –τότε - εσωτερικών εξελίξεων στη χώρα μας με την πτώση της κυβέρνησης . Ωστόσο όπως τόνισε ακόμη και αύριο με μια σταθερή κυβέρνηση της Λιβύης, μια συμφωνία είναι απολύτως εφικτή.

Σε ότι αφορά την Τουρκική προκλητικότητα και πως σκοπεύει να αντιδράσει η Αθήνα στο ενδεχόμενο ο Ερντογάν να υλοποιήσει τις απειλές του για έρευνες στις περιοχές που έχει συμφωνήσει με τη Λιβύη, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειαστεί ωστόσο στόχος της παραμένει να μην φτάσουμε σε σημείο έντασης.

Παρακολουθείστε τα άκρως χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News