Έγκλημα στις Μοίρες: Ποιο είναι το «προφίλ» του φερόμενου ως δράστη

Κρήτη
Έγκλημα στις Μοίρες: Ποιο είναι το «προφίλ» του φερόμενου ως δράστη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψυχολόγος εξηγεί πως μπορούμε να προφυλαχτούμε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»

Για το προφίλ του άνδρα που μπορεί να προβεί σε μία δολοφονία μίλησε η ψυχολόγος Κυριακή Γιαννουδάκη, με αφορμή το άγριο έγκλημα στις Μοίρες.

Η Κυριακή Γιαννουδάκη, ήταν καλεσμένη της εκπομπής «Κρήτη Σήμερα» και μίλησε στο Λευτέρη Κουμαντάκη για το προφίλ του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας και της απόπειρας δολοφονιών, αλλά αι για τα “σημάδια” που θα μπορούσαν να αποδείξουν την επικινδυνότητα ενός ανθρώπου σαν εκείνον.

Όπως αναφέρει η ψυχολόγος, το γεγονός ότι ο άνδρας μετέβη στο σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, αποδεικνύει πως «ήταν έτοιμος για όλα», χωρίς αυτό να αποκλείει πως ενδεχομένως θα μπορούσε να κάνει κακό και στην ίδια, πολλώ δε μάλλον, αφότου είχε πιει.

Όπως σχολιάζει η κ. Γιαννουδάκη «η γυναίκα αυτή έφυγε από ένα κακοποιητικό περιβάλλον, όμως , στην ουσία, δεν απαλλάχτηκε από αυτό».

Μάλιστα, το γεγονός πως ο φερόμενος ως δράστης έφυγε από τη σκηνή του εγκλήματος και πήγε στο σπίτι του να κοιμηθεί, αποδεικνύει, σύμφωνα με την ψυχολόγο, ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με κάποια ψυχική δυσκολία. «Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει ενοχές, που δεν είχε συνείδηση του τι είχε πράξει. Ήταν αποφασισμένος για κάποια πράγματα. Πρόκειται για το προφίλ ενός ανθρώπου που θεωρεί ότι μπορεί να μην υπόκειται σε νόμους και κανόνες, αφού πιστεύει ότι είναι “πάνω” από οποιονδήποτε νόμο, ότι “γίνεται” ο ίδιος ο νόμος. Πιστεύει πως η γυναίκα είναι “κτήμα” του, είναι κυρίαρχος απέναντί της, την κατακτά. Σκέφτεται “Πως τόλμησε να φύγει από εμένα; Άρα θα κάνω τα πάντα για να τη φέρω πίσω”. Ζήλευε…», αναφέρει χαρακτηριστικά η ψυχολόγος.

«Πρέπει να βλέπουμε τη συμπτωματολογία και μετά τις πράξεις. Από τις μικρές, μέχρι τις μεγαλύτερες και αθροιστικά τις πράξεις ενός ανθρώπου, ώστε να “παίρνουμε τα μέτρα μας” πιο γρήγορα», συμπληρτώνει η κ. Γιαννουδάκη.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News