Έγκλημα στις Μοίρες: Ένταση στα δικαστήρια - Δέχτηκε χτυπήματα ο δράστης πριν οδηγηθεί στον εισαγγελέα

Κρήτη
Έγκλημα στις Μοίρες: Ένταση στα δικαστήρια - Δέχτηκε χτυπήματα ο δράστης πριν οδηγηθεί στον εισαγγελέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στιγμές έντασης στα δικαστήρια

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε γύρω στις 11 το πρωί της Παρασκευής ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 79χρονου Κωστή Χατζάκη που έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμό στο σπίτι του στις Μοίρες το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. 

Σε διάστημα λιγότερο της μίας ώρας στον εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος αποχώρησε αφού πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη το πρωί.

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για Ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή αλλά και για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Στιγμές μεγάλης έντασης στα δικαστήρια με την άφιξη του δράστη.

Στα δικαστήρια, υπήρξε ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης για την αποφυγή επεισοδίων με τον φερόμενο δράστη να μπαίνει στα δικαστήρια από την πίσω πλευρά του κτηρίου.

Ωστόσο στην θέα του αστυνομικού οχήματος, που μετέφερε τον 51χρονο, από τα κρατητήρια στα δικαστήρια, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου.

Παρά τον κλοιό προστασίας με ασπίδες που είχαν δημιουργήσει οι αστυνομικοί, οι εξαγριωμένοι συγγενείς του άτυχου ηλικιωμένου, τον «έσπασαν» και έφθασαν στον 51χρονο που τελικά χρειάστηκε να προπηλακιστεί για να περάσει το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου.

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι αλλά και κάποιες κλωτσιές.

Τραγικές φιγούρες, τα παιδιά του θύματος, τα οποία ξέσπασαν, όπως ήταν φυσικό,  κατά του δράστη, ενώ τα "βέλη της οργής" τους βρήκαν και την αστυνομία για την προστασία που παρείχε στον 51χρονο κατηγορούμενο με την άφιξη του στα δικαστήρια Ηρακλείου. Αίσθηση προκάλεσε το ξέσπασμα της κόρης του, εμφανώς συντετριμμένη από τον αδόκητο χαμό του πατέρά της, αλλά και του γιου του.

Το χρονικό του εγκλήματος

Η σύλληψη του 51χρονου άνδρα έγινε χθες τα ξημερώματα μέσα στο σπίτι του στα Καπαριανά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν τον κατηγορούμενο μέσα στο σπίτι του να κοιμάται! Μετά τη σύλληψή του, ο 51χρονος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Ωστόσο, η δικογραφία που έχει ήδη σχηματιστεί από την ΕΛ.ΑΣ. τον βαρύνει με τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, αλλά και της απόπειρας ανθρωποκτονίας συνολικά τεσσάρων ατόμων (της χήρας και των τριών ανηλίκων).

Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί ότι η 65χρονη γυναίκα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο ΠΑΓΝΗ, καθώς το τραύμα που φέρει στον ώμο είναι διαμπερές. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υποβληθεί εντός της ημέρας σε χειρουργική επέμβαση. Σημειώνεται ακόμη ότι σε κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται και η εν διαστάσει σύζυγος του 51χρονου!

Η νεκρώσιμη ακολουθία του Κώστα Χατζάκη εψάλη χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στις Μοίρες. Εκεί έδωσε το “παρών” πλήθος συγγενών και συντοπιτών τού αδικοχαμένου ηλικιωμένου, ο οποίος έχασε τη ζωή του χωρίς κανέναν απολύτως λόγο.

«Υπάρχει πραγματικά τεράστια θλίψη σε όλη την κοινωνία της περιοχής. Ήταν ένα γεγονός απόλυτα τραγικό», δήλωσε χθες στη “Νέα Κρήτη” ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις που παραχώρησε χθες στη “Νέα Κρήτη” ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 51χρονου, Γιώργος Κοκοσάλης, ανέφερε ότι ο εντολέας του είναι «άρρωστος», καθώς κι ότι κατάλαβε για πρώτη φορά ότι είχε σκοτώσει άνθρωπο χθες το πρωί, την ώρα της σύλληψής του. Σημειώνεται ότι έτερος συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου είναι ο δικηγόρος Νίκος Παπαδαντωνάκης.

«Πρόκειται για μια τραγική ιστορία με τραγική κατάληξη για τραγικά πολλούς αποδέκτες», δήλωσε αρχικά ο κ. Κοκοσάλης, ο οποίος μας είπε ότι ουσιαστικά ο πελάτης του έμαθε για το κακό που είχε κάνει από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν!

Όπως μας μετέφερε ο δικηγόρος του 51χρονου, ο πελάτης του είπε χθες στους αστυνομικούς ότι, «αν είχα συνειδητοποιήσει το τι είχα κάνει, θα είχα προφτάσει να αυτοκτονήσω. Ζητώ συγνώμη για την πράξη μου, όσο μπορεί αυτή η συγνώμη να ανακουφίσει τις ψυχές των ανθρώπων που άθελά μου πλήγωσα και κατέστρεψα».

Εξάλλου, ο κ. Κοκοσάλης μάς είπε ότι ο εντολέας του έκλαιγε καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του στις Αρχές, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για «άρρωστο άνθρωπο, ο οποίος μέχρι τα 51 του χρόνια δεν είχε διαπράξει ούτε μια παράβαση».

«Είχε παντελή έλλειψη συνείδησης κατά τη στιγμή τελέσεως της αποδιδόμενης πράξεως. Δεν ήταν ικανός να αντιληφθεί και να διακρίνει το άδικο της πράξης του και να συμμορφωθεί λόγω ακριβώς της αρρώστιας του και της επήρειας του αλκοόλ», ανέφερε στη “Νέα Κρήτη” ο κ. Κοκοσάλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News