Κρήτη

«Ορθόδοξος Λόγος»: Οι νέοι και οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο

Το διαδίκτυο αποτελεί μέσο ανάπτυξης δεξιοτήτων και ταλέντων αλλά υπάρχουν και κίνδυνοι εθισμού

Στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 19 Ιανουαρίου, αναλύονται τα οφέλη και οι κίνδυνοι από τη χρήση του διαδικτύου για τους νέους ανθρώπους μέσα από γόνιμο διάλογο.

Το διαδίκτυο έχει αλλάξει τον τρόπο πληροφόρησης και επικοινωνίας στη ζωή μας, ενώ προσφέρει σημαντικές δυνατότητες για μάθηση, ενημέρωση και επικοινωνία για όλους.

Η ζωή μας έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την ανάπτυξή του, καθώς μέσα από αυτό παρέχεται πρόσβαση σε μεγάλο εύρος πληροφοριών, απαραίτητων για την καθημερινότητά μας. Για τους νέους το διαδίκτυο αποτελεί μέσο ανάπτυξης δεξιοτήτων και ταλέντων, με χρήση μεταξύ των άλλων και εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων, με δυνατότητα λήψης γνώσεων και διεύρυνσης των οριζόντων τους.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που ανησυχούν για τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο, ιδίως για τους νέους ανθρώπους. Η υπέρμετρη χρήση του και εξαιτίας αυτής ο επικίνδυνος εθισμός σε αυτό, η δημοσίευση προσωπικών δεδομένων, η έκθεση σε ανάρμοστο περιεχόμενο, η απομόνωσή τους από τον κοινωνικό ιστό, η χαλάρωση των ανθρώπινων σχέσεων, καθώς και άλλοι σοβαρότατοι κίνδυνοι που εγκυμονούνται από την χωρίς μέτρο προσήλωση των νέων σε αυτό, δημιουργούν ερωτηματικά για τη λειτουργία και την ανεξέλεγκτη χρήση του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια