Κραυγή αγωνίας από τους αστυνομικούς Ηρακλείου: Ζητούν ενίσχυση της δύναμης

Κρήτη
Κραυγή αγωνίας από τους αστυνομικούς Ηρακλείου: Ζητούν ενίσχυση της δύναμης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή προς υπουργό και αρχηγό ΕΛ.ΑΣ

Επιστολή προς τον υπουργό Προστασία του Πολίτη, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα τις ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ , στέλνει η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Ηρακλείου αναφορικά με το μείζον θέμα της ενίσχυσης, του αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α Ηρακλείου.

Η Ένωση ζητάει την ενίσχυση με τις τακτικές μεταθέσεις την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α. Ηρακλείου καθώς και την ενίσχυση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό  προκειμένου να μπορέσει το Αστυνομικό Προσωπικό να εκτελέσει τα καθήκοντα του και οι πολίτες του νομού μας να νοιώθουν ασφαλείς.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, "Από τις 812 οργανικές θέσεις που προβλέπονται στο Νομό Ηρακλείου υπάρχουν μόνο 770,  εκ των οποίων 70 περίπου Αστυνομικοί έχουν αποσπασθεί και υπηρετούν εκτός Δ.Α. Ηρακλείου. Έλλειψη δηλαδή πάνω από εκατό  Αστυνομικών για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών.

Τα περισσότερα τμήματα υπολειτουργούν διότι στελεχώνονται με τους μισούς Αστυνομικούς από αυτό που προβλέπει η αναδιάρθρωση ενώ συγχρόνως στις περισσότερες υπηρεσίες αυξήθηκε η εδαφική τους αρμοδιότητα.

Το Α.Τ. Φαιστού, το Β Α.Τ. Ηρακλείου και το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων  υπολειτουργούν και κάθε μήνα ενισχύονται με συναδέλφους από άλλες υπηρεσίες της Δ.Α. Ηρακλείου.

Σε λίγο καιρό μάλιστα αρχίζει, η τουριστική περίοδος και τμήματα όπως το Α.Τ. Αερολιμένα- Α.Τ. Χερσονήσου – Α.Τ. Μαλεβιζίου, που επωμίζονται τον κύριο όγκο των τουριστών, θα έχουν σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν έχει ήδη προβλεφτεί η ενίσχυση τους ή θα αναμένουμε ξανά την έναρξη της τουριστικής περιόδου για να γίνει ο σχεδιασμός όπως κάθε χρόνο".

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

ΠΡΟΣ:     ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχαήλ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

ΚΟΙΝ:       1. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

  1. Α.Ε.Α./ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Αντ/γο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)
  2. Α.Ε.Α./ΠΡΟ’Ι’ΣΤΑΜΕΝΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΛ.ΑΣ. Αντ/γο κ. Κων/νο ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)
  3. Α.Ε.Α/ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Αντ/γο Ανδρέα ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)
  4.   ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
  5. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  6. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  7. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
  8. ΜΕΛΗ ΜΑΣ

                  

ΘΕΜΑ: << ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ Δ.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ>.

Κύριε Υπουργέ,

      Δυστυχώς για άλλη μία φορά η Ένωση μας είναι αναγκασμένη να σας επισημάνει την έλλειψη προσωπικού στην Δ.Α Ηρακλείου.

Από τις 812 οργανικές θέσεις του προβλέπονται στο Νομό Ηρακλείου υπάρχουν μόνο 770,  εκ των οποίων 70 περίπου Αστυνομικοί έχουν αποσπασθεί και υπηρετούν εκτός Δ.Α. Ηρακλείου.

Έλλειψη δηλαδή πάνω από εκατό (100) Αστυνομικών για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών.

Όπως γνωρίζετε στις έκτακτες μεταθέσεις δεν ενισχύθηκε η Διεύθυνσή μας με κάποιον Αστυνομικό, αντιθέτως από το Νομό μας ενισχύουμε άλλες υπηρεσίες εκτός Δ.Α. Ηρακλείου.

Προσφάτως αναβαθμίσθηκε το κλιμάκιο ΒΟΑΚ Ηρακλείου σε Σταθμό το οποίο θα επανδρωθεί με αστυνομικούς από τις υπάρχουσες υπηρεσίες της Δ.Α. Ηρακλείου, και όχι με προσωπικό εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης όπως θα έπρεπε,  με αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη αποδυνάμωσή τους.

Τα περισσότερα τμήματα υπολειτουργούν διότι στελεχώνονται με τους μισούς Αστυνομικούς από αυτό που προβλέπει η αναδιάρθρωση ενώ συγχρόνως στις περισσότερες υπηρεσίες αυξήθηκε η εδαφική τους αρμοδιότητα.

                Το Α.Τ. Φαιστού, το Β Α.Τ. Ηρακλείου και το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων  υπολειτουργούν και κάθε μήνα ενισχύονται με συναδέλφους από άλλες υπηρεσίες της Δ.Α. Ηρακλείου.

                Σε λίγο καιρό όπως γνωρίζετε αρχίζει η τουριστική περίοδος και τμήματα όπως το Α.Τ. Αερολιμένα- Α.Τ. Χερσονήσου – Α.Τ. Μαλεβιζίου, που επωμίζονται τον κύριο όγκο των τουριστών, θα έχουν σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν έχει ήδη προβλεφτεί η ενίσχυση τους ή θα αναμένουμε ξανά την έναρξη της τουριστικής περιόδου για να γίνει ο σχεδιασμός όπως κάθε χρόνο.

                Τα Τ.Α.Ε. τα οποία ειδικά στην επαρχία έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη της αστυνόμευσης έχουν μείνει με την μισή δύναμη προσωπικού και το έργο τους γίνεται καθημερινά δυσκολότερο.

                Ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός της Δ.Α. Ηρακλείου (οχήματα – αλεξίσφαιρα κ.λ.π) είναι πλέον ακατάλληλος για την άσκηση των καθηκόντων μας. (τα οχήματα μας ξεπερνούν πλέον την 15ετία και περισσότερο). Είναι σχεδόν σίγουρο και σας το επισημαίνουμε ότι σε λίγο διάστημα δεν θα υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των υπηρεσιακών αναγκών από έλλειψη αυτοκινήτων και τα αλεξίσφαιρα στην πλειοψηφία τους εντός του έτους λήγουν.

                Η Ένωση μας ζητάει την ενίσχυση με τις τακτικές μεταθέσεις την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α. Ηρακλείου καθώς και την ενίσχυση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό  προκειμένου να μπορέσει το Αστυνομικό Προσωπικό να εκτελέσει τα καθήκοντα του και οι πολίτες του νομού μας να νοιώθουν ασφαλείς.

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News