Γέργερη: Πυροβόλησε συγγενή του και κάθεται στο σκαμνί - Κρυβόταν σε κρύπτη για να γλιτώσει τη σύλληψη

Κρήτη
Γέργερη: Πυροβόλησε συγγενή του και κάθεται στο σκαμνί - Κρυβόταν σε κρύπτη για να γλιτώσει τη σύλληψη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πολύκροτη υπόθεση είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό και είχε κριθεί ένοχος ο 34χρονος με ποινή κάθειρξης 14 ετών

Μνήμες από το αιματηρό περιστατικό που είχε σημειωθεί μεταξύ συγγενικών προσώπων πριν από περίπου 6,5 χρόνια στη Γέργερη Ηρακλείου αναμένεται να ξυπνήσουν σήμερα,  Τετάρτη στις δικαστικές αίθουσες.

Πρόκειται για την υπόθεση με βασικό κατηγορούμενο έναν 34χρονο - σήμερα - Κρητικό, ο οποίος είχε πυροβολήσει έναν 49χρονο συγγενή του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Η πολύκροτη υπόθεση είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό πριν από περίπου 5 χρόνια: Τότε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε κρίνει ένοχο τον 34χρονο επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών. Αύριο αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Το επίμαχο συμβάν είχε λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο του 2013 στη Γέργερη Ηρακλείου, εξαιτίας κτηματικών διαφορών που φέρονται να χώριζαν τους εμπλεκόμενους σ’ αυτό. Ο 34χρονος Κρητικός είχε ανοίξει πυρ εναντίον του 49χρονου, τραυματίζοντάς τον βαριά στο πόδι.

Ο τελευταίος είχε νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο, καταφέρνοντας τελικά να κερδίσει τη “μάχη”.

Ωστόσο, στην εν λόγω υπόθεση δεν είναι κατηγορούμενος μόνο ο 34χρονος. Συγκατηγορούμενός του είναι και ο 57χρονος πατέρας του, ο οποίος είχε παραπεμφθεί να δικαστεί σε πρώτο βαθμό για συνέργεια στην πράξη του γιου του. Εξάλλου, κατηγορούμενος είναι και ο αδελφός τού 49χρονου τραυματία, ο οποίος είχε πυροβολήσει εναντίον του σπιτιού του βασικού κατηγορούμενου. Οι τρεις συγγενείς αναμένεται να καθίσουν αύριο στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο διεξήχθη τον Ιανουάριο του 2015 στη Νεάπολη Λασιθίου. Ο 34χρονος κάθισε τότε στο εδώλιο με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του 49χρονου. Ωστόσο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε μετατρέψει την «απόπειρα ανθρωποκτονίας» σε «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη».

Ο 49χρονος κρίθηκε ακόμη ένοχος για παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Τελικά του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών (κάθειρξη 10 ετών για τη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και 4 έτη για τα πλημμελήματα).

Εξάλλου, το δικαστήριο δεν είχε χορηγήσει τότε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του 34χρονου, με αποτέλεσμα εκείνος να επιστρέψει στη φυλακή.

Ένοχοι είχαν κριθεί τότε και ο 57χρονος πατέρας του 34χρονου, αλλά και ο αδελφός του θύματος. Κανείς από τους δύο, ωστόσο, δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή.

Επίσης, ένα τέταρτο άτομο που είχε καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου είχε αθωωθεί.

Τον είχαν βρει... ένα χρόνο μετά!

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος - σήμερα - βασικός κατηγορούμενος δεν είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2013. Οι Αρχές είχαν προβεί τότε στη σύλληψη του πατέρα του, ωστόσο ο ίδιος παρέμενε άφαντος μέχρι και τον Αύγουστο του 2014, οπότε και συνελήφθη από αστυνομικούς μέσα στο... σπίτι του!

Τότε αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, που είχαν πληροφορηθεί ότι ενδεχομένως ο φυγάς κρυβόταν μέσα στο ίδιο του το σπίτι, είχαν κάνει “έφοδο” σ’ αυτό, όπου κατάφεραν να τον εντοπίσουν, μετά από πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν πονοκεφαλιάσει αφού αρχικά δεν έβρισκαν πουθενά τον 34χρονο, όσο κι αν έψαχναν. Τελικά, ο τελευταίος βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε μια μικροσκοπική κρύπτη σε ένα μικρό δωμάτιο του σπιτιού του. Ο 34χρονος άνδρας είχε κρυφτεί μέσα στην κρύπτη χρησιμοποιώντας σκοινί.

 Όπως είχε γίνει, μάλιστα, τότε γνωστό, την κρύπτη φαίνεται ότι την είχε κατασκευάσει ο ίδιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News